Újrafestetik a valóságot

Már javában zajlanak az előkészületek az Újrafestett valóság című kiállítás megnyitójára. Szeptember 5-től a nagyközönség is megcsodálhatja az újrafestett valóságot a Nemzeti Galériában, amit húsz mozgássérült és húsz ép festő készít el.

Gombos Edina, Fark László és Krá_niczné Tóth Dóra-1.jpg

A tárlat célja az, hogy mindenki számára egyértelművé tegye: a sérült művészek akaraterejük és kreativitásuk segítségével kiemelkedő színvonalú alkotásokra képesek. Az egészséges emberek nem is sejtik, milyen nehéz feladat ez. Nekünk megszokott, hogy elszaladunk a boltba, hogy felmegyünk a lépcsőn, hogy megfogjuk a tollat, de van, akiknek ez is komoly erőfeszítést jelent.

A Magyar Nemzeti Galériában szeptember 5. és október 15. között tartandó kiállítás különlegessége, hogy sérült és egészséges művészek együttes erővel, egymás tehetségét kiegészítve mutatják be képességeiket a vásznon, melyhez a Poli-Farbe biztosítja a festékeket a szivárvány minden árnyalatában.

Szájjal, lábbal festeni. Próbáltad már? Csak vedd a ceruzád a szádba, egy papírlapot magad elé, és kezdd egy virággal! Sikerült? Nekem nem. Nem tudom se lefesteni, se újrafesteni a valóságot, de vannak, akik tőlem különlegesebbek, és nekik sikerül. A kitartásuk példaértékű.

Ez a kiállítás összehozza a művészvilág legkiválóbb tagjait, és a mozgássérült alkotók is megmutathatják képességeiket.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.08.14.10:44
Címkék: közélet kiállítás művész festő mozgássérült

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr434711529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása