Mobilos Activity

Beleszerettem egy új őrületbe! Tavasszal kezdte meg támadását az a mobilos applikáció, amely mostanra több millió lelkes hívet szerzett magának. A Draw Something egy olyan kombinációval állt elő, amely sikerre van ítélve: az Activity társasjáték izgalma és a közösségi hatás.

blogra.JPG

Hányszor halljuk, hogy „van okostelefonom, de nem használom ki a tudását”; „ó, csak telefonálni és SMS-t írni szoktam vele”. Na, ez a korszak kezd véget érni, még az idősebbek körében is. A fiatalok meg? Aki nem a telefonjára van ráragadva lépten-nyomon, azt lassan már nem is veszik emberszámba.

Robbanásszerűen nő az okostelefont és mobilinternetet használók tábora, és egyre jobban megismerjük a hasznosnak talált funkciókat, applikációkat vagy szolgáltatásokat. E-mail olvasás, hírek, dugófigyelő, időjárás, buszmenetrend, fordítóprogramok, játékok és még hosszasan lehetne sorolni. Ebbe a sorba illik bele a Draw Something is, amely nagyon rövid idő alatt tett szert a rajongókra.

120319_drawsomething.jpg

Az elv nagyon egyszerű: én rajzolok valamit, neked pedig ki kell találnod, mi az. Vagy te rajzolsz nekem, és én töröm a fejem. Mert bizony gondolkozni kell. A minimális rajztudással meg tudjuk nehezíteni játszópartnerünk dolgát. Azt hisszük, hogy könnyű, hiszen játszottuk már ceruzával és igazi papírral. Ám teljesen más, amikor az ujjunk és egy 3,2 inches kijelző áll a rendelkezésünkre. A játék angol nyelven játszható, szóval a nyelvtudásra szükség van, de ami a nehézsége, az az előnye is lehet: fejleszti a szókincsünket.

Abszolút hátrány viszont, hogy megunhatatlan, és most gondolkozhatok, hogy rajzoljam le az Alient vagy Lady Gagát.

Rajzolni lehet így is, úgy is...

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.10.16.10:07
Címkék: mobil divat okostelefon activity DrawSomething

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr244851504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása