A Nike értékei

A világ első számú sportszergyártó cégének is akadhatnak gondjai, főleg, ha az imidzsükön csorba esik. Lance Armstrong doppingügye pedig nem tartozik abba a kategóriába, amelyet szívesen kitennénk az ablakba, mondjuk közvetlenül Kobe Bryant, vagy Tiger Woods szexbotrányai mellé.

nike-just-do-it2.jpg

Lance Armstrong lemondott a rákellenes alapítványának elnöki posztjáról, miután az Amerikai Doppingellenes Szövetség egy jelentést hozott ki arról, hogy a kerékpáros nemcsak doppingolt, hanem csapattársait is erre buzdította. A Nike ennek hatására felbontotta szponzori szerződését a sportolóval. A Nike nézetei komolyak. Marketingstratégiájukban is nem annyira a termék a lényeg, hanem a sport szellemiségét próbálják a maguk elképzelései szerint alakítani.

„Állítsd szembe a tiszta Nike „sportot” és a szupersztárok csapatát a szabályközpontú sportvilággal” – vélik az amerikai cégnél. Nos, a tiszta sport most nem fér össze Armstronggal. Bár ennek ellentmond a New York Daily News egyik cikke, amely szerint a sportszergyártó 500 ezer dollárt fizetett azért a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnek, hogy eltussolják Armstrong pozitív doppingtesztjét. A Nike közleményében persze hevesen tagadta a vádakat, és megbocsáthatatlannak tartja a teljesítménynövelő szerek használatát.

A pletykák mindig gyorsan terjednek, de hogy ki falaz kinek, az szinte sosem derül ki. A „pipás” cég korábban több, szponzori szerződésben álló sportolóját is megvédte. A szexuális erőszakkal vádolt Kobe Bryant vagy a feleségét megcsaló Tiger Woods nem lett kegyvesztett, bár az igaz, hogy vétségeik nem a sport szellemiségével ütköztek... És a többi?

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.10.18.09:50
Címkék: sport kerékpár dopping Armstrong Nike Woods

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr984855768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása