Halloweeni kelléktár

Farsang II. Lassan így lehetne nevezni az október végi időszakot, amikor elkezdődnek a halloweeni bulik. Lehet, hogy nem is vagyunk azzal tisztában, miért is öltünk magunkra szellemes jelmezeket, de jó hecc, szóval elő a boszorkányseprűkkel.

halloween.jpg

Az eredetileg az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep elsősorban az angolszász országokban terjedt el. Sokáig mi magyarok csak a filmekből ismertük, és annyit tudtunk róla, hogy jelmezes gyerekek kopogtatnak a szomszédok ajtaján csokit kunyerálva. Mára már az egész világon elterjedt. A boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe, melyben összemosódott a római Pomona-nap, a kelta samhain ünnep és a keresztény halottak napja: ez október 31.

Aki ezen a napon buliba hivatalos, kerülje a színes, virágos ruhadarabjait. Illik, sőt kötelező jelmezt húzni, de ugyancsak nem menő a hercegnős, a tündérkés vagy a kurvás öltözet. Ha nem kívánunk a megszokott boszorkány, varázsló vagy vámpír maszk mögé bújni, akkor érdemes mélyen a szekrényünk aljára túrni, és legalább valami szakadt fekete göncöt kihalászni. Idén amúgy tarol Katniss Everdeen vadászszerkója az Éhezők viadalából, amelyet még otthon is könnyedén össze tudunk állítani.

695902.jpg

Ha pedig még nincs programunk szerda estére: A Vidámparkot töklámpások és rémisztő alakok lepik el, ha leszállt az éj. Aki alkalomhoz illő jelmezbe bújik, vagy visz magával egy házi készítésű töklámpást, árengedményben is részesül a belépő árából. A fényárban úszó ünnephez cukorka és ijesztgetés is jár. A Vörösmarty téren Halloween-felvonulás lesz szintén jelmezekben. A Toldi moziban pedig Budapest Horror Show néven rémisztő filmeket vetítenek 4 napon át.

Szellemes szórakozást!

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.10.30.11:38
Címkék: buli divat Halloween Állatkert

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr264878841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása