Különleges kavicsok

Mondhatnám, hogy számtalan regényt elolvastam már, de ez nem lenne igaz, hiszen nyilván van egy szám – bár ezen most nem gondolkozom –,  hogy mennyi lehet. Ezek a könyvek többnyire szépen bekötött formátumban kerültek a birtokomba könyvesboltból, antikváriumból, vagy csak rátaláltam a házi könyvtárban. Van azonban egy regény, amely már kézirat formájában járt nálam, de a különlegessége nem ebben rejlik…

L.I. Lazar.jpg

Ez a kézirat mára könyvformát öltött. A Móra Kiadó segítségével megkapta a dekoratív borítót, puhakötést „adtak rá”, és pár napon belül "kiültetik" a könyvesboltok polcaira, hogy ott várja a vásárlókat. L. I. Lázár: Rejtőző kavicsok című regénye izgatottan figyel majd a többi könyv mellett. Riválisból ugyanis nincs hiány, de kész a küzdelemre.

Publikálnak a celebek: Szabó Győző, Ördög Nóra vagy épp Liptai Claudia. Hódítanak a külföldi bestsellerek: A szürke ötven-trilógia, a vámpírsztorik. Na meg a magyar „limonádégyártók”: Fejős Éva, Vass Virág. Ám ez csak egy szelet. Az egész sokkal szélesebb, színesebb, izgalmasabb, és ennek most új résztvevője akadt.

L. I. Lázár gyerekkora óta ír, de immár íróvá vált. A kettő közötti különbséget ugye nem kell megmagyaráznunk senkinek? Amikor megkérdezte, hogy elolvasnám-e első regényének kéziratát, gondolkodás nélkül igent mondtam. Megtiszteltetésnek éreztem. Akkor még nem is sejtettem, hogy a papírköteget nem tudom majd letenni, amíg az utolsó lapról is el nem fogytak a betűk. Így jártam. Egy éjszaka alvás nélkül, mert belekeveredtem a Kavicsok közé.

Hogy milyenek ezek a Kavicsok? Humorosak, okosak, kedvesek, szellemesek, neveletlenek, lázadók, de főleg szerethetők. A Rejtőző kavicsokat nem lehet csak úgy, egy szóval jellemezni. Ha azt írnám, hogy lebilincselő vagy drámai, akkor közhelyes lennék. Ez pedig nem illik a Kavicsokra. Ők különlegesek. Mindenki ilyenre vágyik, legalább egyre, de örökre. Ez a könyv megmutatja, hogy az álarcok egyszer úgyis lehullanak, és a valódi felszín sokkal szebb, mint azt hinnék. Megkeresteti velünk a saját Kavicsunkat, és jó tudni, hogy létezik ilyen.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.11.06.08:21
Címkék: olvasás könyv kultúra regény kavics Móra

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr814893110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása