Gyilkos valóság

Vérfagyasztó kiállítás nyílik november 16-án Budapesten. Felkaptam rá a fejem, de leginkább az „Uramisten, miért?” kérdés fogalmazódott meg bennem. Nem elég vérfagyasztó már így is a valóság? Nemcsak Budapesten, hanem az egész országban.

mga_kep_0_13388130958340.jpeg

A kereskedelmi csatornák „hírműsorai” már egy ideje nézhetetlenek. Illetve nézheti az, aki bírja a brutális gyilkosságokat, rablásokat, vérben tocsogó sztorikat. Ugyanis nagy többségben ezek vannak hírek címszó alatt. Köszönöm, nem kérem.

Közhely, hogy a vér már kifolyik a televízióból, de így van. Régebben ezeket filmek formájában kaptuk, ma pedig már a valóság is betársult. A gyilkosságok körül eltűnt a misztikum. Nincs többé távolságtartás az ölés és az (elmebeteg) emberek felé. Emberek? Még így is túl enyhe a megfogalmazás.

Lehet idős nő, ártatlan kisfiú, bohém tinédzser, gazdag vagy szegény – semmi nem számít. Nincs válogatás. Aki ölni akar, az öl! Eláshatja egy parkban, vízbe vetheti, vagy épp az áldozat vérével ír a falra. Leírni is borzasztó, de aki ezeket a kegyetlenségeket végrehajtja, miért nem érzi ezt ugyanígy?

Az erőszak úgy nyomul az arcunkba, hogy még akkor is tehetetlenek vagyunk ellene, ha nem akarunk tudomást venni róla. A Murder - A gyilkos tárlat nem épp szívderítő plakátjával tele van Budapest. A kiállítás a világtörténelem leghírhedtebb gyilkosait és sorozatgyilkosait mutatja be és természetesen csak erős idegzetűeknek ajánlott! Na meg azoknak, akiknek nem elég a napi vér- és halálmennyiség.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.11.07.10:59
Címkék: közélet erőszak kiállítás gyilkosság Murder

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr624895048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása