Könyvet írt a legsportosabb gyerekorvos

Megint egy olyan könyvet találtunk, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Dr. Gyarmati Andrea Beszéljünk az evésről című könyvében szakmai tapasztalatából merítve nyújt széleskörű információt a gyermekbetegségek hátteréről, a megelőzésről és a gyógymódokról.

gyarmati konyv.JPG

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes úszónő mára kiérdemelte a legsportosabb gyermekorvos címet. Székely Éva olimpiai bajnok úszó és Gyarmati Dezső olimpiai bajnok vízilabdázó leánya az aktív sportpályafutását követően, 1979-ben szerzett orvosi diplomát, és több mint 30 éve gyermekorvosként praktizál. Most könyvet is írt.

 A kérdezz-felelek kötet a doktornő szakszerű orvosi tanácsaival az étkezés témakörében felmerülő kérdésekre ad választ. Egy fejlődő szervezet számára a táplálás elengedhetetlen létfeltétel, éppen ezért fontos, hogy a szülők mit hogyan csinálnak.

Szakismeret nélkül is úgy véljük, hogy az „addig nem kelsz fel az asztaltól, amíg meg nem eszed” típusú mondatoknak nem sok értelme van. Ennek a „módszernek” az eredménye az elhízott felnőtt. Aki gyerekkorában rákényszerült, hogy még akkor is egyen, ha már nem esik jól, felnőttként sem fogja tudni, hogy hol a határ.

Vajon mennyi az elegendő ennivaló a kisgyermek számára? Mit tegyünk, ha a gyermek nem eszik? Mivel lehet megelőzni a gyomorpanaszokat? Milyen vitaminokra van szüksége a gyermek szervezetének?

A Saxum Kiadó gondozásában megjelent Kérdések és válaszok-sorozat legújabb kötete ilyen és ehhez hasonló kérdések kimerítő megválaszolásával kívánja elérni az aggódó szülők megnyugtatását. Dr. Gyarmati Andrea és a kiadó további tematikus kötetekkel készül a kezdő és gyakorló szülők számára, hogy biztosan senki ne hibázzon.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.11.08.10:01
Címkék: könyv gyerek táplálkozás divat orvos egészség úszás olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr684896740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása