Mesevilág közszolgálati módra

December 22-én az M2 erőszakmentes, családbarát, szórakoztató gyerekcsatornává alakult át. A közmédia elsődleges célcsoportjának a 3-12 éves korosztályt nézte ki, de pár hét eltelte után kijelenthetjük, hogy az idősebbek is találnak kedvükre való szórakozást a megújult csatornán.

pom-pom-mesei-gomboc-artur-625-d000203b79a63c1f7f2be1.jpg

Az idősebb kifejezés itt némi magyarázatra szorul. Bár, ha azt vesszük, hogy a retro korszakát éljük, akkor mindenki ítélje meg magában, hogy mit talál réginek, és mitől lesz idős. Maradjunk annyiban, hogy Nils Holgerssont, a Pom Pom meséit, vagy a Süsü, a sárkányt ismerni és szeretni azoknak lehetséges csak igazán, akik egy bizonyos kort már megéltek. Az újonnan érkezett kis rajongóknak újdonság lehet, de a számítógépes animációk világában mit tud nekik gyújtani egy-egy Csukás István-mese?

Bár Mr. Bean vagy a H2O: Egy vízcsepp elég is más kategória, és minden bizonnyal a nézőközönsége is más korosztály, mégis megtalálták a helyét. Ahogy a híradó is létrejött. Igaz, Gyerek Híradó formájában. Az elgondolás nem volt rossz, és a megvalósítás is klasszikus. A két műsorvezetőt – Demény Fefét és Trömböczki Napsugárt – Jakupcsek Gabriella mentorálja, így a fiatalok igazán hozzáértő kezekbe kerültek.

A csatorna esti kínálata is változott. A fiatal, igényes szórakozást kereső nézők kerültek a középpontba, akiknek hasonló témájú műsort kell adni. Így van helye az M2-n A király beszédének vagy A tánckarnak is.

A tematika jó. Reméljük, beválik hosszútávon, és senki nem húz majd vissza az erőszak és a brutalitás világába. Egyre jobban vágyunk már a vérmentes filmekre, és bizony még a mesékre is.

1 komment

audrey hepburn 2013.01.09.11:00
Címkék: közélet mese televízió M2 Híradó Süsü

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr715007910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.01.25. 15:44:43

Egy a baj velük, az esti műsorsávban hetente háromszor leadják ugyanazt a filmet. Ez égő.
süti beállítások módosítása