Cirkuszcsillagok magyarosan

Magyarosított a Fővárosi Nagycirkusz. Az idei évadot nyitó produkció nem kínai, orosz vagy spanyol, hanem színtiszta „madeinhungary”. A műsor nemcsak a cirkusz minden szépségét, hanem napjaink legkiválóbb magyar artistáit is bemutatja.

cirkusz1.jpgKét éve voltam utoljára a Fővárosi Nagycirkuszban. Már felnőttként. Nem emlékszem, hogy mit láttam, csak azt tudom, hogy rohadtul idegesített a közönséget spagettivel dobáló bohóc. Ja, meg volt egy csoport olyan lány, akiknek tuti, hogy egy darab csontjuk sem volt, mert úgy hajtogatták magukat, mint Rubint Réka edzés közben a gumiszalagot.

A Magyar Cirkuszcsillagok című műsor január 12-től látható a városligeti épületben, és ezúttal a műsor is felidézhető, igaz, még csak néhány nap telt el az élmény óta. Az új produkció különlegessége, hogy ennyi magyar művész korábban még sosem szerepelt egy porondon.

Ráadásul némi képzavarral élve írhatnánk, hogy itt aztán van minden, mint a piacon. Zsonglőrmutatványok a régi cirkuszdinasztia tagjától, Eötvös Lórándtól, aki feleségét is bevonta a családi „üzletágba”. Vannak a műsorában lovak, tevék, szürkemarhák, de még Szandra, az elefánt is szerepet kap.

cirkusz2.jpgLehet nevetni Dittmár Roland és Németh Ágnes kettősén, akik férj és feleség. Ez még önmagában nem vicces, de a 157 centiméter magas férj és 202 centiméteres, egykori kosaras felesége komikus fordulatokkal szórakoztatják a közönséget.

Egyensúlyozás, erőemelés, huszárok, tűznyelők és természetesen lovasakrobatika, valamint zsokészámok zárják a műsort. Szórakoztató, igényes előadás minden korosztálynak. Hogy egy kicsit túl magyar? Hááát… Döntse el mindenki saját maga. Március 10-ig biztosan lesznek Magyar Cirkuszcsillagok.

4 komment

audrey hepburn 2013.01.25.08:21
Címkék: kultúra cirkusz bohóc Városliget

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr515042523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.01.25. 09:21:34

ÉS nem voltak gagyik a díszletek, a kellékek, a jelmezek? Nem poros még mindigr ennek a műfajnak hazai kivitelezése? Mi régóta tervezzük, hogy újra esélyt adunk a Cirkusznak, de még bennünk él a gagyi unottság - nem is oly távoli - élménye.

audrey hepburn 2013.01.25. 09:25:03

Az élmény mindig szubjektív. Maga a Cirkusz állapota, székek, porond ugyanazt a szocreál élményt adja, de ezen az előadáson nem érződött. Vagy nem annyira...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.01.25. 15:41:44

Ha ígz van, adok nekik egy újabb esélyt (felbuzdulva ezen poszton)! Aztán megláttyuk.

Dr. Sör Kálmán · http://www.itallexikon.hu 2013.01.26. 02:06:41

Viszlát Private Gold, Helló Nagycirkusz!
süti beállítások módosítása