Példaértékű összefogás a leukémiás kapusért

A pécsi labdarúgócsapat felhívására összefogott a baranyai megyeszékhely sportélete. Sportolók, sportvezetők és a szurkolók azért gyűltek össze péntek délután a PMFC klubházában, hogy segítsenek. A nagyszabású véradó napnak elsősorban Rakaczki Bence gyógyulása volt a célja.

12_o_rakaczki_hz_jpg.jpgA betegségek mellett ritkán lehet szó nélkül elmenni. Még akkor is, ha nem közvetlenül vagyunk érintve benne. Ha van lehetőségünk a segítségre, az jó! És szerencsére többet is tehet az ember, mint a Facebook-fotók megosztogatását.

A pécsiek kezdeményezése minden várakozást felülmúlt. Az összefogás példaértékű. A DVTK fiatal kapusa, Rakaczki Bence leukémiában szenved, és január 29-én életmentő műtét vár rá. Péntek délután sokan tettek azért, hogy Bencének kellő mennyiségű vér álljon rendelkezésére az orvosi beavatkozás alatt és után.

Az előzetes regisztrációk és már a meghirdetett időpont előtt érkezők létszámából lehetett arra következtetni, hogy sokan fognak élni ezzel a lehetőséggel. A délután során több mint félszázan jelentkeztek véradásra. A Bencével megegyező 0 RH+ vércsoporttal a véradók közel fele rendelkezett, így a segítséggel 21 egységnyi vért sikerült gyűjteni a fiatal sportolónak.

Mi mást írhatnánk mi is: Szép volt, Pécs! Hajrá Bence!

 

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2013.01.28.14:18
Címkék: sport foci leukémia Pécs DVTK PMFC

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr875048796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása