Őrületből a szerelembe

David O. Russel Napos oldal (Silver Linings Playbook) című filmje korántsem az élet napos oldalát mutatja be. A nyolc Oscar-jelölés azonban azt jelzi, hogy nem egy tipikus romantikus szirupot készült lenyomni a rendező a nézők torkán.

thumbnail.php.jpgBradley Cooper (Pat Solitano) és Jennifer Lawrence (Tiffany) főszereplésével egy olyan vígjátékot kaptunk, amely bár végkifejletben – happy end – klisészerű, de amíg eljutnak odáig, az nem szokványos.

Pat (Bradley Cooper) mindenét elvesztette – a házát, az állását, a feleségét. Most kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben. Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot, és szeretne újra összejönni exfeleségével is, aki egyébként megcsalta…
 
Közben megjelenik egy másik lány. A titokzatos Tiffany (Jennifer Lawrence) – aki szintén nem kevés problémával küszködik – felajánlja Patnek, hogy segít neki visszahódítani egykori kedvesét, de csak akkor, ha cserébe majd ő is tesz érte valami nagyon fontosat. Ez lesz a táncverseny… Mikor már egyezségük kezd beteljesülni, meglepő módon azt tapasztalják, hogy felettébb közel kerültek egymáshoz…
 
Dühkitörések és romantika. A kettő együtt furcsa párosítás, de van, aki megbirkózik vele, így vagy úgy. A film leszámol azzal a tévhittel, hogy csak a férfiak léphetnek félre, és csak a nők zuhanhatnak össze. Ráadásul itt a megcsalt férjet az elmegyógyintézetben töltött hónapok alatt csak az élteti, hogy visszakapja a hűtlen feleségét. A megbocsátáson még csak gondolkoznia sem kell, hiszen „ők tökéletesek együtt”.
 
A filmben egyszerre van jelen a tudatosság és a babona. Úgy tűnik, mind a kettőre szükség van, ha az élet napos oldalára szeretnék jutni.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2013.02.11.11:43
Címkék: film mozi kultúra Oscar

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr175074088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása