VeszprémFest a jazz istennőjével

A heti hírek közül nekem ez most a csúcs! Új pápa ide vagy oda, tüntetők, Orbán meg a többiek… mit számít ez olyankor, ha Diana Krall-lal kezdődik a 10. VeszprémFest!

DK).jpg„Világsztárok Veszprémben! Találkozzunk Veszprémben!” – így hirdette magát a veszprémi programsorozat pont tíz évvel ezelőtt. És így van ez ma is. A július 16. és 20. között zajló fesztivált Diana Krall háromszoros Grammy-díjas, világszerte ünnepelt énekesnő nyitja, aki új, különleges albumát, a Glad Rag Dollt – és ezzel együtt a humort, a vagányságot, a gyengédséget és meghittséget – is elhozza nekünk.

Másnap Marcus Miller, a kétszeres Grammy-díjas „renaissance ember” koncertjét hallgathatjuk meg, aki a kortárs jazz-zene egyik meghatározó alakjaként, fiatal zenésztársaival nem fél a határok lebontásától sem. Március 18-án Paco De Lucia, a flamenco legnagyobb élő legendája gitározza a hallgatóság szívébe magát. Március 19-én Nigel Kennedy, az öntörvényű hegedűvirtuóz hív minket utazásra kvintettjével, melynek során végiglátogatunk számtalan állomást: a klasszikusoktól kezdve a jazzen, a kelta, a rock- és a népzenén át eljutunk egészen a cigányzenéig és még talán tovább is.

A záró esten pedig az angol popzene egyik királya, Craig David ad koncertet világturnéja keretében, akinek Born To Do It című albumát a múlt évben az MTV története második legnagyszerűbb albumának szavazták meg – közvetlenül Michael Jackson Thrillere mögött.

Persze a kiváló előadókon kívül lesz idén is lesz rosézás, gasztrokulturális élmények, na meg magyar fellépők, úgymint: Mrs Columbo, Kökény Attila, Roy&Ádám, Szűcs Gabi és zenekara, Pierrot, a Tátrai Trend és még sokan mások.

Valaki gondoskodjon a jó időről. Ha más nem, üzenünk az új pápának.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2013.03.14.12:03
Címkék: zene jazz kultúra VeszprémFest

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr135134376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása