Mesekönyv a cukorbeteg gyerekekért

Igazi mesekönyvvel rukkol elő a cukorbetegség megelőzését és korai felismerését célul kitűző Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Libri gyerekkönyvekkel foglalkozó részlege, a Kolibri Kiadó. A Szárnyak és paták című történet nem a cukorbetegségről szól – valódi mese! –, de egyik mellékszereplője, Glu egy cukorbeteg kisfiú.

Szárnyak és paták_borító.jpgGlút semmi nem állíthat meg abban, hogy megvalósítsa álmait. A feltaláló kisfiú korántsem visszafogott, amikor csibészségről, versenyszellemről, amolyan "kissrácos" dolgokról van szó, miközben a rendszeres vércukormérés és inzulinbeadás is természetes részei mindennapjainak. Glu történetén keresztül érthetőbbé és jobban átélhetőbbé válik, mit jelent gyermekkorban a diabétesz.

A történet Patagónia felhővárosában játszódik, a “pegaurok” csodás világában, ahonnan Pego, a mese főhőse egy nap aránytalanul apró szárnyai miatt lezuhan az emberek világába. Vajon visszarepülhet majd Pego a sajátjai közé? Pego a nővérével, Gigivel és a két “embergyerekkel”, Glendával és Glúval egy sor kalandon esik át, hogy aztán a még lehetetlen dolgok is megoldódjanak kitartással és a barátság erejével.

A könyvvel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden gyerekes családhoz szólni szeretne, mivel a cukorbetegség sajnos egyre több kisgyermeket érint. A könyv célja segíteni a tévhitek eloszlatását, a diszkrimináció csökkentését és az elfogadást a másság iránt.

A mese szerzője Finy Petra, aki két kislány és tizennégy könyv anyukája. A könyvet a kiadó és az alapítvány a Proton Színházzal együtt kelti életre Rába Roland rendezésében. A társulat a történet alapján egy interaktív mesés játékot visz színre, amely a könyvbemutatón és a Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatkozik majd be áprilisban.

Az öt év feletti gyermekeknek szóló könyv a létrehozók szándéka szerint eljut majd nagyon sok óvodába és iskolába is, és eléri célját, hogy segítse a cukorbetegséggel küzdőket.

 

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2013.03.19.10:36
Címkék: könyv kultúra betegség cukorbetegség egészség diabétesz

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr605144923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása