Röpködő sportolók

Április 25. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a felnőtt Judo Európa-bajnokságot. Ennek jegyében hamarosan óriások röpködnek majd az égen, méghozzá cselgáncsozóink képében.

judo.jpgValljuk be, a cselgáncs vagy dzsúdó néven ismert sportág nem a legnépszerűbb mozgásforma hazánkban. A 19. század végén kialakult japán küzdősport jellemzői a test-test elleni harc, az ellenfél földre dobása, gáncsolása, földön való leszorítása, karjának feszítése, illetve az ellenfél fojtó fogással való ártalmatlanná tétele.

Ha cselgáncs, akkor szőnyegen, fehér vagy kék köntösben szaladgáló emberek, Kovács Antal (Atom Anti), Ungvári Miklós, Mészáros Anett és Joó Abigél. Többnyire velük azonosítjuk ezt a sportágat.

1981 után újra Európa-bajnokságot rendezünk, méghozzá Budapesten, nem csoda hát, ha ünnep ez a sport szerelmeseinek; de a cél az, hogy ne csak a dzsúdófanok kapjanak hírt az eseményről. Éppen ezért a legmodernebb digitális technikával és trükkmesterek bevonásával készül az Eb reklámfilmje, amelyben a versenyzők röpködni fognak a főváros egén.

A Papp László Sportarénában megrendezésre kerülő bajnokságot közel harminc országban közvetítik majd, dzsúdósaink pedig végre a hazai szurkolótábor előtt mutathatják be tudásukat, rátermettségüket és elkötelezettségüket. Szurkoljunk nekik!

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2013.04.08.11:39
Címkék: sport judo cselgáncs Budapest Európa-bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr695209253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása