Pezsgés délen

Vannak olyan napok, amikor az ember már reggel tudja, hogy csak jó dolgok várnak rá. Persze, mi irányítjuk ezeket (vagy nem?), de tegyük fel, hogy egy nap abból áll, hogy borokat kell kóstolni, várat nézni, wellness szállót „ellenőrizni”… na, ehhez maximum a 38 Celsius fok adhatja a nehezítést.

IMG_20130618_121459.jpgHa nyaralási úti cél kell, megfordul a fejünkben valamelyik külföldi ország vagy a jó öreg Balatonunk, esetleg Hajdúszoboszló vagy épp Zalakaros (na jó, meg számtalan más hely is), de Siklósra kevésbé gondoltunk. Eddig.

IMG_20130618_124658.jpg
Magyarország legdélebbi városa a Villányi-hegységtől délre, az Alföld legnyugatibb kiszögellésén, a Harkány-Nyárádi síkon található. Vár, wellness, na meg a siklósi és a villányi borrégió legzamatosabb borai feledhetetlen napokat ígérnek a környéken. A szórakozáshoz tippeket is adunk, hogy ne csak vaktában induljatok el.
 
A 2009-ben alapított Riczu-Stier Pincészetben magyaros reggelivel egybekötött borkóstoláson lehet részt venni. Riczu Tamás és Stier István célja a minőségi borkészítést szem előtt tartva egy hangulatos, kézműves borászat kialakítása. A klasszikus piros kockás terítőkön a hazai konyha legfinomabb fogásai mellett a Cimbora nevezetű habzóbor és rosé igazi felfrissülést jelent a kulináris élmények mellé. Disznótoros, sonka, kolbász, hagyma, kacsazsír… a vegák kicsit gondban lehetnek, de a zöldségek és a kenyér is isteni finom. Olyan igazi.
 
IMG_20130618_114657.jpg
A közelmúltban felújított siklósi várban órákat lehet eltölteni. Ha van egy idegenvezető, aki mindent tud, úgy még némi tudás is ragad ránk. Amúgy csak átszaladnánk a termeken, itt egy páncél, ott egy szobor, néha festmények és kész. De az iskolás túrák ideje lejárt. A Sárkányos Lovagrend harcjátékának izgalmas látványa mellett a Bormúzeum, a Tenkes Hadjárat, valamint az állandó és időszaki kiállítások is érdekes szórakozást ígérnek.
 
IMG_20130618_134311.jpg
A vár tövében épült négycsillagos Hotel Castello a város friss büszkesége. Az egykori malomépületet körülölelő art deco stílusú szállodát december 31-én nyitották meg. A Thermal Spa fürdővel közvetlen összeköttetésben álló szálloda a wellness- és gasztronómiakedvelők, továbbá a gyermekes családok fellegvára, ahol a ferraris gyerekágy éppúgy megtalálható, mint a romantikus nászutaslakosztály.
 
Thermal_Spa.jpg 
Azért, ha a medence és a hűsítő limonádé mellől nincs kedvünk elmozdulni, ne csodálkozzon senki. Siklósból egy nap nem elég
 
 
Fotók: Pluszmínusz

komment

audrey hepburn 2013.06.25.08:15
Címkék: közélet bor vár nyár nyaralás wellness Siklós

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr55376870
süti beállítások módosítása