Galaktikus utazás helyett cirkusz

Szombaton debütált Az univerzum fényei című új műsor a Fővárosi Nagycirkusz színpadán. Tehetséges artisták, zsonglőrök, vad motorosok, szemet kápráztató illuzionista, lámák, kutyák, lovak, na meg az elefántok. Őket lehet nézni december 31-ig a városligeti épületben.

UNUVERZUM FENYEI 1.jpgAz elején úgy indult, mintha a Planetárium viccesebbre sikerült előadására ültünk volna be. Galaktikus fények, Csillagok háborúja-zene, és már kezdtük várni a mennyezetre vetítést, amikor megjelent a konferanszié, és rögtön neki is esett az első produkció bemutatásának.

Georgio, a villámkezű artista bravúros gyorsasággal pörgette a diabolót, dobálta, elkapta, pergett, forgott… de még elmaradt a „húú” meg az „áááá”. A levegőbalett során sem kaptunk még sok újdonságot, bár Marrylu Casselly lenyűgöző hajlékonysággal mozgott a magasból lógó „függönyön”.

Joulia Tchakanova lámái és agarai ugrabugráltak egy sort… és lépjünk tovább.

Úristen, bohócok… vagy mik. Piros orr nélkül. Steve és Jones Caveagna olasz bohócdinasztia tagjai, bár inkább kerestek volna más szakmát maguknak. Na jó, a közönség nevet, velem lehet a baj. A Gangnam Style már uncsiiiii, mégis erre alapoznak végig. A közönségből kiválasztottak inkább égnek, mint élvezik. És, jajjj… többször vissza is térnek a színpadra…

Közben egy rúd érkezik a manézs közepére. Marat és Olga szerelmi tánca a kínai rúdon végre az Univerzum magasságáig emeli a produkciót, és úgy tűnik, kezd alakulni az este. A drámai előadás után jön egy kőkemény Metallica-szám, és hozzá a bőrbe öltözött motorosok, akik nem csak egymást, de a közönséget is elszédítették…

UNUVERZUM FENYEI 18.jpgA műsor fénypontjának a Casselly család a Monte-Carlói Cirkuszfesztiválon Arany bohóc-díjat nyert, szenzációs elefántszáma bizonyult. A nagyra nőtt Dumbók nemcsak az idomárral, hanem a lovakkal is remekül szót értenek, zenére táncolnak, és együtt ugróköteleznek, sőt, még azt is jól tűrik, hogy a hátukon szaltózzanak.

A szünet után a kubai artistaművészek valóban a csillagok magasságába emelkedtek a trapéz segítségével. Ugyan a hármas szaltó elsőre nem sikerült, a pottyanást a védőháló megfogta, és mint kiderült, esni is tudni kell.

Az este egyetlen magyar fellépője a Trió Sárközi volt, akik hatalmas tapsot kaptak – mégiscsak hazaiak. De lássuk be, a buzogányok meg karikák dobálása annyira nem volt szemkápráztató.  Nem úgy Nagy Molnár Dávid illuzionista műsorszáma. Eltűnt a nő, szétvágta, elégette, és a kérdés mindig ugyanaz: „hogyan csinálja???” Ahogyan Maria Graziella Galan Bueno plafonszámánál is hasonló kérdés fogalmazódott meg.

Zárásként Merrylu Casselly, René Casselly Jr. és az elefántok a cirkusz legendás hőskorszakát idézték. Az elefántok hátán bemutatott vakmerő akrobatamutatványoknak hála nem távoztunk hiányérzettel a Fővárosi Nagycirkuszból, de a Csillagok háborúja azért kicsit sántít…

komment

audrey hepburn 2013.10.07.12:15
Címkék: közélet elefánt cirkusz bohóc Városliget

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr535555131
süti beállítások módosítása