Kicsit olasz, kicsit Kásás...

Ismert mondás, hogy jobb később, mint soha… Na, ehhez tartva magam, a májusban megnyílt Tommy di Napoli éttermet augusztusban sikerült is kipróbálnom. A Komjádi uszoda Duna felőli oldalán található hely különleges ismérve, hogy - jelenleg - Kásás Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó birtokában van.

IMG_20140718_182032.jpgOlasz ízek, mi több igazi nápolyi különlegességek, elsőre jól hangzik. Sikeresen megvártam egy kisebb fajta botrányt is, bár ez nem volt tervezett. De a szuperséf, Vito Catalano és nagyjából a nápolyi pizzasütők teljes csapata is távozott a konyháról, amikor én már eljutottam a „szemrevételezéshez”.

Kellemes nyári délután lévén, a teraszon foglaltunk helyet, ahol egy túlbuzgó pincér folyamatosan körülöttünk ugrált. Nem volt nehéz, mert rajtunk kívül még egy család foglalt helyet a napernyős rész alatt, na meg maga Kásás Tamás.

tommy slider.pngAz italválasztásnál a bor mellett döntöttem, és bár nem hagytam, hogy a pincér segítsen, hogy mit is szeretnék inni, de amikor megkaptam a rosémat, hosszasan dicsérte a nyári, könnyed, gyümölcsös ízt, ami a poharamba található. Ezt követően eredeti nápolyi cipót kaptunk, friss olivával, hogy amíg az ételünkre várunk, addig se éhezzünk. A kenyér valóban ízletes volt, igazi ropogós héjjal, bár ez akármelyik jobb fajta pékségben is előkészíthető.

IMG_20140718_180413.jpgAz étlapon a sok olasz névből nehezen keveredtünk ki, főleg, hogy amikor magyarul volt írva, még azt sem mindig értettük. Azért sikerült kiválasztani egy „Pizza tonno e cippola”-t vagyis egy tonhalas pizzát. Egy „La Scialatiello ai frutti di mare”-t, „ő” volt a tenger gyümölcsei tészta, és a hagyományoknál maradva az „Il Pacchero al profurmo, di Napoli” is megkóstolásra került, ez szintén tésztát takart, Nápoly ízeivel.

A választék egyébként széles, bár salátából még lehetett volna több, de végül is az olaszoknál a tészta-pizza a nyerő. Az ételek gyorsan elkészültek, a tálalásuk igazi mediterrán hangulatot tükrözött. Nagy, öblös tányérok, de rajta nem csak a „kis semmi, dizájn kaják”, hanem laktató adagok. A pizza ízletes volt, jól átsült, bár ha a késsel vágni is lehetett volna, még inkább élvezetes lett volna az elfogyasztása. A tészták is úgy, ahogy rendben voltak, bár a kagylókat kicsit túlfokhagymázták, és a Nápoly ízeiben is a koktélparadicsom dominált, de ettünk már ettől rosszabbat is.

IMG_20140718_182048.jpgAz étterem hangulatos belső térrel rendelkezik, a pizzasütő kemence a Tommy di Napoli mozaikokkal mindenképp a hely védjegye lehet, bár az olasz életérzés kissé hiányzott. Ahogyan arra sem emlékeztetett semmi, hogy a világ egykori legjobb vízilabdázójánál vacsorázunk, de a magamutogatás soha nem is volt jellemző Kásásra. Amolyan szolidan elegáns hely, megfizethető áron.

 

Fotók: Pluszmínusz

 

komment

audrey hepburn 2014.08.24.11:12
Címkék: közélet étel étterem tészta pizza pasta Olaszország Kásás Nápoly

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr396630621

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ennél jobbat nem csinálhatsz érett paradicsomból! (recept) 2014.08.24. 17:33:29

Épp még tart a paradicsom legjobb szezonja, amikor már a valódi, szabadon termesztett is elég érett. Ilyenkor igazából az egyik legjobb dolog simán nyersen megenni mondjuk egy szendvicsben, de van egy még ennél is jobb, amikor a legdurvábban érvényesül...
süti beállítások módosítása