Öreg színész, nem vén színész

Eltekintve attól, hogy a Szerelem a végzetem című filmhez megint sikerült egy bugyuta fordítást összehozni (And So It Goes), tökéletes szórakozási lehetőséget nyújt Michael Douglas és Diane Keaton kettőse.

Szerelem_a_vegzetem_2.jpgAmerikai, romantikus vígjáték két szupersztárral. Az ember vagy előre húzza a száját, vagy túlzott reményekkel ül be a moziba. Ha egyik sincs – ez a ritkább – akkor van esély a jó szórakozásra. A Szerelem a végzetem Amerikának szól! Legalábbis nálunk koránt sem ilyen a nyugdíjas lét, bár sokan mit nem adnának érte.

Oren Little (Michael Douglas) nincs különösebben kibékülve a környezetével: festékpuskával kergeti el a kertjéből az odatévedő kutyát, nem hagy parkolóhelyet a szomszédnak, és leginkább cinikus megjegyzésekkel múlatja egyedül az időt. A mogorva ingatlanügynök életébe váratlan változást hoz sosem látott unokája, akit elhidegült fia hagy hátra nála megőrzésre. Mivel Orennek évek óta nem kellett senkiért felelősséget vállalnia, ezért megoldhatatlan feladatként tornyosul előtte a kislány gondozása. Szerencsére a feladatban segítségére siet a szomszédban élő, egyedülálló énekesnő, Leah (Diane Keaton), akiből előtörnek az anyai ösztönök, ráadásul mind közelebb kerül az addig érzéketlen fajankó benyomását keltő Orenhez…

A romantika nem a szirupos arcát mutatja. Sokkal inkább valódi, és egyszerű. De tényleg ennyire egyszerű? Douglas és Keaton nem ódzkodik felvállalni az idő múlását. Valahogy természetes lesz a rövidgatya és a házi papucs, vagy a ráncokat szegélyező szemüveg.

A poénokon jól esik nevetni (igen, ez máskor olyan kényszeredett). A cinikusság természetes, és közben azon drukkol az ember, hogy legyen boldog szerelem 50-60 év felett is…

komment

audrey hepburn 2014.09.05.10:50
Címkék: film mozi kultúra szerelem romantika

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr936672091
süti beállítások módosítása