Szerencsére tudunk úszni

Akármennyire is jók vagyunk vízilabdában, ritka eset az, amikor egy meccsre megtelik nézőkkel az uszoda lelátója. Ennek okait most nem fejtegetem, azért sem, mert a BVSC-Zugló, Szőnyi úti uszodaépületben - tegnap - majdnem teltház volt. Persze, avatás volt, na meg gálamérkőzés a világbajnok férfi vízilabda-válogatott és a vb-ezüstérmes junior nemzeti csapat tagjai között.

20141007_170117.jpgA cirkuszt és kenyeret a népnek mindig bejön. Ingyen jegyek, ajándékok, meg egy látványos mérkőzés. Cserébe pár protokoll beszédet azért végig kellett hallgatni, de ez még belefért. Ráadásul Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere helyenként még szellemes is volt, és elmondta: „csinálunk” uszodákat, de nem azért mert nem tudunk úszni, és sehol nem vagyunk a világ elithez képest, itt nem erről van szó…

De nagyon nem! A lovas nemzet kifejezést is lassan cserélhetnénk a vizesre. És amúgy is… 2016-ban junior úszó Európa-bajnokságot, 2017-ben junior úszó-vb-t, 2021-ben pedig felnőtt vizes világbajnokságot rendez kis hazán. Na, van még hova fejlődni, és építkezni, de Zugló már örülhet.

20141007_173413.jpgA Szőnyi úti uszoda 50-es és a 25-ös medencéjének teljes gépészeti és fűtéstechnológiai munkálataira, a kazánok, nyílászárók teljes cseréjére, a vízforgatóra, a medenceterek burkolására, az öltözők, zuhanyozók felújítására jutott pénz, és az eredmény megfelelő. Bár furcsa is volt, hogy a fülledt, párás levegő helyett lehet lélegezni az uszodában, és minden olyan szép új. Oda az ütött-kopott régi érzés, de ki sajnálja ezt? A beruházás másik része egy könnyűszerkezetes új csarnok megépítése, abban egy 25 méteres medencével, szaunával, tornateremmel. Ez a komplexum egy átkötővel kapcsolódik a régi uszodához, ez várhatóan november végén, december elején készül el.

20141007_175208.jpgÉs a meccs! A két kapitány, Benedek Tibor és Horkai György úgy döntött, hogy teljesen megkavarja a két csapatot. Noha, sok játékos neve ismeretlenül csengett, de azért Madarasnál vagy Varga Dánielnél kitört az ováció. A mérkőzés jó hangulatban zajlott, látványos gólokkal. Benedek Tibor csapata simán nyert, de győztesnek tekintheti magát mindenki, aki birtokba veszi a Szőnyi úti Laky Károly uszodát.

20141007_232037.jpg

 

Fotók: Pluszmínusz

komment

audrey hepburn 2014.10.08.10:08
Címkék: sport vízilabda úszás uszoda Benedek BVSC

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr376769519
süti beállítások módosítása