Egy kis zenés unalom

Ez a november olyan „csuda eseményt” is elhozott, mint az ország első Musical Fesztiválja, amit a Papp László Budapest Sportarénában rendeztek meg. Az elnevezés nagyszabású volt, a lebonyolítás… Na, maradjunk annyiban, hogy egész sok ember választotta - azon a szombati napon - az X-Faktor helyett a musical-slágereket.

DSC_0562.jpg„A fesztiválon a musical irodalom legszebb és legismertebb dalai csendülnek majd fel” – írták az esemény beharangozójában. Így is volt. A musicaleket kicsit is jobban ismerők találkozhattak az unalomig ismert dalokkal. Ejj, de vártunk már erre! A dalok élő zenés kísérettel szólaltak meg, egyedi hangszerelésben. Ennek volt köszönhető, hogy a Rómeó és Júlia nagysikerű slágere - a Lehetsz király - ismét egy rosszabb fajta midi csengőhangra emlékeztetett, vagy a Madách Színházban - jó pár éve - játszott Volt egyszer egy csapat című előadás legszebb dala felismerhetetlenné vált Mahó Andi torkából. És erről nem a színésznő tehetett…

Ami a fellépőket illeti… Koós Réka, Mahó Andrea és Miller Zoltán hozták a színvonalat. Vagy inkább azt túl is teljesítették. Vermes Tímea és Csengeri Attila, két biztonságos, jó hang. Timi részéről még pár kibuggyanó kebel is társult, aminek leginkább az elöl ülő, nyugdíjas bácsikák örülhettek. Csengeri Attila ezt nem spékelte meg semmivel. Köszönjük! Sasvári Sándor talán jobban érezte volna magát, ha lóháton vágtázhat az Arénába, de nem volt ló… Nagy Sándor meg… Könyörgöm, szóljon már neki valaki, hogy ne énekeljen! A hangja már meseszerű - egyszer volt, hol nem volt -, de jól játszik, kiváló prózai színész, az nem elég?

DSC_0563.jpgA musical őrület évek óta tartja magát hazánkban. Míg, ezelőtt pár évvel arról írtunk, hogy reneszánszát éli a műfaj, mostanra már hagyomány lett a legtöbb színházban. Nem lehet megunni, és nem is kell eltűntetni. Újabb és újabb korosztály nő fel, és élvezi Az Operaház fantomját, a Grease-t, vagy éppen a Nyomorultakat. Csak nem érdemes elcsépelni, mert akkor unalmas és sablonos lesz, és még az X-Faktor is jobb választásnak fog tűnni.

Fotó: Menyhárt-Török Adél

komment

audrey hepburn 2014.11.23.07:20
Címkék: zene kultúra koncert fesztivál musical X-Faktor Aréna Grease

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr126924221
süti beállítások módosítása