Valami történt a férfi szerint

És igen! Megérkezett az érem másik oldala. A rendező Ned Bensonnak oltári ötlete támadt. Készített egy filmet, vagyis rögtön kettő – így kezdődött az Egy szerelem története: A nő című filmről írt kritikánk. Még egy hónapot sem kellett várni és a hazai mozik vásznára került A férfi is. Milyen az ő szerelmi története?

627396_1.jpgEgy kis emlékeztető a történetről: Eleanor Rigby és Conor Ludlow mindennél jobban szeretik egymást. Kapcsolatuk perzselő szerelmen alapul, mígnem egy tragédia történik: meghal a kisbabájuk, ezt a drámát pedig a nő képtelen feldolgozni, és teljesen eltűnik a férfi életéből. Öngyilkosságtól a kibékülésig? Hogy is van ez?

A férfi rész sok újdonsággal nem szolgál azoknak, akiknek az első rész is megvolt. Ugyanakkor nem felesleges, és az „újonnan” érkezőknek is érthetővé teszi a cselekményt. Természetes, hogy férfi és nő nem láthatja ugyanúgy, ugyanazt a dolgot. Sőt még két nő sem, de két férfi sem.

Mit tagadjuk, a nők érzelmesebbek, olykor dramatikusabbak, szenvedősebbek. A férfiról, ha ugyanezeket írnánk le, valószínűleg meleg vonásokat hordozna magán/magában. Úgyhogy, minden így van jól: a nőt nehéz kiismerni.

James McAvoy szerencsére kevésbé szenvedős, mint Jessica Chastain része. Ugyanakkor a férfinál is a nő van középpontban, az igazi férfi látásmód nem érkezik meg a második rész végére sem. Bár továbbra sem a szerelem a fő csapásirány az érzelmek mégis a helyén vannak. A történet rendben, talán csak a két rész volt felesleges. Vagy ugyanaz történt a csaj és a pasi szerint is?

komment

audrey hepburn 2014.11.29.18:21
Címkék: film mozi kultúra férfi Mozi Mánia

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr676943307
süti beállítások módosítása