Vízilabdázó, csak tudatosan

Tóth Márton Európa-bajnoki ezüstérmes válogatott vízilabdázó nagy célokat tűzött ki maga elé. Idén világbajnokság, jövőre pedig Európa-bajnokság és olimpia. A sportoló mindenhol kiválóan szeretne teljesíteni, ezért a versenyekre rendkívül tudatosan készül. Az ilyen hozzáállás sok embernek jól jönne. Összpontosul a cél, az akaraterő és a kitartás.

img_9030_logo.jpgA Szolnoki Dózsa-Közgép centere 4 évesen kezdett el úszni. A víz tetszett neki, de az úszást túl monotonnak találta.  - 10 éves koromban tettem le a voksomat a vízilabda mellett, 18 éves korom óta pedig profi játékos vagyok. Öt magyar bajnoki győzelem és három kupa győzelem van mögöttem. Idén az Európa-bajnokságon ezüstérmesek lettünk, ráadásul abban a medencében játszottunk, ahol a korábbiakban edzettem – meséli nyári élményeit a vízilabdás. - A fő cél Rio, ez alapjaiban meghatároz mindent, de addig még számos részcél van kitűzve. Szeretnék Bajnokok Ligáját nyerni, és jó lenne újra magyar bajnokságot is nyerni. Jövőre Kazanban világbajnokság, 2016-ban Belgrádban pedig Európa-bajnokság.  Rióban egyértelműen érem a cél, hiszen olimpia esetében a magyar vízilabdázó aranyban gondolkodik, de ehhez természetesen még rengeteg mindennek kell teljesülnie.

A kitűzött célok megkövetelik, hogy a 29 éves sportoló minden téren a legjobb legyen, vonatkozik ez a táplálkozásra is, hiszen az nagymértékben meghatározza a sportteljesítményt. Ennek érdekében a sportoló közel másfél éve egy dietetikus segítségével összeállított táplálkozási terv szerint étkezik, melyben fontos szerep jut a prémium minőségű táplálék-kiegészítőknek, köztük a vitaminoknak.

img_9085_logo.jpgMarci imád főzni, egyrészt mert itt kiélheti a kreativitását, másrészt pedig mert így kontrollálni tudja, hogy minőségi tápanyagokat vigyen be a szervezetébe. – Érdekel a konyha világa, ezért is jelentkeztem az RTL Klubon futó A Konyhafőnök című főzős műsorba. Ez egy nagy kihívás volt számomra, ami inspirált, büszke vagyok rá, hogy a harmadik helyet sikerült megszereznem – tette hozzá a vízilabdás, aki saját bevallása szerint rengeteg zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, azonban tisztában van azzal, hogy ezek vitamintartalma már nem ugyanaz, mint 10-20 évvel ezelőtt.  

- Nem hagyhatom, hogy egy megfázás ledöntsön a lábamról, és akár egy pillanatra is eltérítsen a céljaimtól, hiszen erre egyszerűen nincs időm, ezért multivitaminnal biztosítom be magam.

Éppen ezért Marci számára a BioTechUSA One-A-Day vitaminja a tökéletes választás, hiszen egy tablettában 12-féle vitamin és 10-féle ásványi anyag található és ezáltal erősebb, mint egy átlagos, komplex multivitamin. Ráadásul ásványi anyag és vitamintartalma révén nemcsak a fizikai erőnlétet segíti, hanem B1-, B6-, B12-vitamin, vas-, jód- és cinktartalmának köszönhetően segít megőrizni a szellemi frissességet is. A többi élsporthoz hasonlóan természetesen a vízilabda is komoly edzésmunkát igényel, amit csak teljes fordulatszámon lehet elvégezni.

- Táplálék-kiegészítés témában időközben én lettem a csapat „szakértője”, a sporttársaimmal szívesen osztom meg a gyakorlatban megszerzett tapasztalataimat. A tudatos étkezési program elkezdése óta fogyasztom a Nitro Gold Pro Enzy Fusion fehérjét izomépítés céljából. Kezdetben, amikor a súlyomat kellett beállítani, használtam L-Carnitine-t, erre most már nincsen szükség. Szedek C-vitamint, Calcium-Zinc-Magnesium készítményt, Omega3-at, aminosavakat, marhafehérjét, kúraszerűen kreatint, izotóniás italokat.

 

Fotó: BioTechUSA

komment

audrey hepburn 2015.01.19.21:09
Címkék: sport vízilabda egészség életmód vitamin víz multivitamin BioTechUSA

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr847089915
süti beállítások módosítása