Csipkében és gyöngyben az oltárig

Ha most menyasszony lennék biztos, hogy veszettül kapálóznék egy Daalarna-ruháért. A mindig meseszép alkotások, most önmagukon is túltettek: elkészült a 2015-ös kollekció, amely a Pearl nevet viseli és a 19. századvégi Párizs és az örök nőiesség ihlette.

daalarna01.jpgÉrzéki megjelenés. Benes Anita divattervező ezt a gondolatiságot adja vissza kollekcióiban, de akik ismerik, viselik a ruháit, leggyakrabban nőiességüket, időtlen eleganciájukat emelik ki. Anita munkáit izgalmas formák, csábító anyagok, szenvedélyes színek jellemzik. Fő profilját az alkalmi és esküvői ruhák alkotják, de filozófiája messze túlmutat az arisztokratikus elképzeléseken.

Az idei menyasszonyi ruha kollekció minden egyes darabjához különleges, vintage stílusú anyagokat válogattak össze így elevenítve fel a kor kifinomult eleganciáját. A Pearl kollekció nevét a tökéletes szépség jelképéről, a gyöngyről kapta. A gyöngyök hűvös eleganciája finoman ellensúlyozza a ruhák olykor merész vonalvezetését. A csipkés darabok szélét kézzel felvarrt Swarovski gyöngyök díszítik. Nem lehet nem bele szeretni, rögtön, első látásra!

daalarna03.jpgCsábító nőiesség és szelíd ártatlanság, vagyis az ellentétek vonzása. A Pearl-t ez a kettősség uralja. Amíg az egyik ruha merész és kihívó, addig a másik finom és bájos. Menyasszonyként mindenki királynővé válhat, de ez a Daalarnanál fokozottan igaz.

És, hogy milyen 2015-ben a Daalarna-menyasszony? Persze, hogy romantikus. Földig érő csipkeruhát visel, melyet gyöngy nyakékkel egészít ki. Haját laza kontyba köti és természetes bájával, játékos kacérságával vonzza magára a tekintetet. A többi már a vőlegényen múlik…

daalarna02.jpg

Fotók: Papp Éva és Schneider Zoltán

komment

audrey hepburn 2015.01.26.19:21
Címkék: vintage divat ruha menyasszony csipke 2015 Daalarna Pearl

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr677112879
süti beállítások módosítása