Építészet inspirálta ruhatár

A koncepció egy kollekció esetében sosem mellékes, hogy honnan jön, hiszen az a világ nagyon is kihat az alkotó stílusára. Így van ez a CSF tervezőjének, Csabay Ferencnek az esetében is, aki a 2015-ös tavasz-nyári kollekciója készítése közben a Bauhaus stílusban inspirálódott.

csf_15_ss_bb_p4.jpgCsabay Ferencre jellemző a letisztult, finom elegancia, kedveli a minimalizmust és a kiegyensúlyozott formákat. Nagyon kevés tervezőről mondható el az, hogy képes megtalálni azt a harmóniát, ami se nem túlzsúfolt, se nem egyszerű, hanem magától érthető módon izgalmas. De, hogy jön az idei nyárhoz a Bauhaus?

- Az építészet mindig is közel állt hozzám illetve ahhoz a konstruktív, fűszeres minimalizmushoz, ami a CSF-re jellemző. A Bauhaus témakör illik hozzám, és ez egy olyan stílusirányzat, amiben a magyar alkotók nemzetközi szinten is kiemelkedőt alkottak - mesélte a tervező az ihletforrásról.

csf_15_ss_bb_p5.jpgA ruhákon visszaköszönnek a Bauhaus épületek homlokzati arányai, illetve azok formái a printelt és lézervágott mintákban is felbukkannak. Az egyes modellek is magyar Bauhaus alkotókról lettek elnevezve.

A színek terén a pasztell árnyalatok uralkodnak: az alapszíneket főképp halványkékkel, sárgával, menta zölddel egészített ki a tervező. Az elegáns nő ruhatárának alapdarabjai ebben a kollekcióban is megtalálhatók, természetesen némi rafinériával fűszerezve: a fehér ruhát mozgalmassá varázsoló fekete szegéllyel készült zsebek, vagy a betétrészekkel készült felsőrészek. Már most örömmel hordanánk, csak gyorsan múljon el a télszerű valami…

Fotó: Olajos Tamás

komment

audrey hepburn 2015.02.01.13:36
Címkék: modell divat ruha tervező pasztell Bauhaus CSF

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr47130069
süti beállítások módosítása