Hét év és semmi unalom

Az a bizonyos hetedik év! Vannak, akik félnek a hetes számtól, vannak, akik csodálják, sőt olyanok is akadnak, akik ünneplik. Indokolt is az ünneplés, ha egy könyvkiadóról van szó, ezért az Eötvös Loránd Tudományegyetem könyvkiadója valamit nagyon jól csinál…

7_5.jpgAz ELTE Eötvös Kiadó két évtizedes szakmai múltra tekint vissza, az utóbbi hét évben azonban már önálló gazdasági társaság formájában működik.  A hosszú évek során az ELTE valamennyi kara mellett több kiemelkedő hazai és külföldi felsőoktatási, tudományos és szakintézmény számára készítettek kiadványokat magyar és idegen nyelven.

A kiadó főbb profiljai a tan- és szakkönyvek, jegyzetek, oktatási anyagok, konferencia- és tanulmánykötetek, ünnepi kötetek, sorozatok megjelentetése. A kiadó évente megközelítőleg 100 új címmel jelentkezik, de az új, átdolgozott, javított, újra elérhetővé tett kiadványok összesített száma eléri a kétszázat.

eek_logo.jpgDe, mi az a hetes szám? A hét az idő görög istenének, Kronosznak a jelképe is egyben. Arra emlékeztet, hogy csak anyagi értelemben valós az, aminek léte ki van szolgáltatva az idő múlásának. Bármiről is legyen szó a hetedik év mindig nehéz, de a gondok elkerülhetők, ha az unalom és a rutin nem uralkodik el. Éppen ezért tesz a kiadó azért, hogy most is ünnepeljen, színes és érdekes maradjon: 7x7 könyv, 77 órán keresztül, 77% kedvezménnyel!

A kiadó könyvesbolthálózata hét könyvesbolttal és saját webáruházzal üzemel. Az Eötvös-pontokban saját kiadványainkon túl partnereik köteteit is forgalmazzák. És a tévhittel ellentétben, nem csak az egyetemisták találnak maguknak olvasnivalót. Így lesz a hetesből szerencseszám, és nem mondjuk el hétszer!

komment

audrey hepburn 2015.03.19.10:03
Címkék: születésnap könyv kultúra hét akció kiadó ELTE

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr427283155
süti beállítások módosítása