A divat már az őszre készül

A hétvégén a Várkert Bazárban gyűlt össze a divatimádók egy része, hiszen a TONI&GUY Fashion Weeken a 2015-ös őszi-téli kollekciókban lehetett gyönyörködni, vagy éppen szörnyűködni. Mert mit nézünk egy divatbemutatón? Keressük a hordható ruhákat, és ellessük a trendi trükköket.

20150328_153949_1.jpgLehetett válogatni a tervezők közül, mi délután KataSzegedi kollekciójának a bemutatójára tértünk be. A ruhák a nőt, az új évezred power woman-jét ezúttal fiús jegyekkel látták el. A tervezőt a nagyvárosi hangulat, az utcai divat, a streetstyle alakulása inspirálta, de ezúttal a nemek alaposan összemosódtak, miközben a kifutón csak lányok voltak…

kataszegedi.jpgA kollekció az uniszex darabok mellett tartalmaz erőteljesen nőies és férfias jegyeket viselő ruhákat, a színekben pedig nem ragaszkodott a tipikus, őszi-téli hangulathoz. A márkára jellemző fekete és szürke mellett megjelent a kék, a napsárga, és a korallpiros is. A kissé hetvenes évre emlékeztető ruhák kasmír, gyapjúszövet, neoprén, selyem-muszlin, felületkezelt szövet, selyemszatén és bársony anyagokból készültek el, és még keresik gazdájukat.

Este aztán a NUBU bemutatójára esett a választásunk. 2015-ös őszi-téli kollekcióját Molnár Vera négyzetes konstrukciói inspirálták. A festőnő műveit idézték az anyagok, a formák és a színek is, mégsem volt sablonos. A látszólag egyszerű szabásvonalakat zsebek, gallérok, hajtások és zsinóros övek törték meg. A ruhákat kiegészítette a táskák lendületes motívumai, melyek sokszor jobban vonzották a szemet, mint az öltözékek. Pedig a kollekció színvilágban is bővelkedett. A szokásos fekete mellé törtfehér, bézs, szürke, piros, mályva és a kék is párosult.

nubu.jpgA két tervezőnek - Garam Judit és Kovács Adél - a munka során a legfontosabb az intuíció volt. Ők anyagokra terveznek, mert valóban az a fontos, hogy viselhető, a személyiséget erősítő, a NUBU stílusjegyeit hordozó darabok szülessenek.

Fotók: Pluszmínusz, Csalár Bence, Lakatos Dániel 

komment

audrey hepburn 2015.03.31.12:01
Címkék: divat ősz tél 2015 fashionweek Budapest NUBU KataSzegedi

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr167323010
süti beállítások módosítása