Mese a valóságról: Csillagfiú a színházban

Oscar Wild meséje a Szöveg Színház előadásában elevenedett meg. Wilde meséjének főhőse egy csodálatos szépségű kisfiú, aki kedvező külsejét kihasználva gonoszkodik a Föld minden teremtményéről.

csillagfiu.JPG"Tévesen hiszik, hogy a jellem kifejeződik az arcban. A bűn néha beássa magát az arcvonásokba és a változatos arcjátékba, de ez minden. Az arc voltaképpen csak álarc, amelyet a természet azért adott nekünk, hogy jellemünket alája rejthessük" - írja Oscar Wilde

Oscar Wilde szecessziós meséje különösen aktuálisnak hat napjainkban, amikor a külsőségek egyre inkább elvonják a figyelmet a valódi értékekről. Kisfiú hőse nagy utat jár be, míg - átkon, varázslaton, nehéz próbákon keresztül - megérti: a külső szépség lélek nélkül nem ér semmit.

Végül megbántja és elkergeti még a saját édesanyját is, és ekkor csúffá változik az arca. Tíz éven át bolyong, hogy fellelje elveszett szülőjét, és bocsánatot kérhessen tőle. Miközben felnő, megtanulja tisztelni önmagát és a környezetét. Az út végére megtanulja, mi a különbség valóság és látszat, igazi szeretet és álságos kedveskedés, ember és tükörképe között.

Szántai Edina rendezésében z előadás során az írásvetítőn animált bábok, kesztyűsbábok és élő színészi játék alkot különös hangulatot a folyamatosan megszólaló hangjátékra.


komment

audrey hepburn 2015.09.14.18:13
Címkék: kultúra előadás színész színház

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr627788036
süti beállítások módosítása