Divatban a legnagyobb

Idén ősszel a Design Terminál és a Mercedes-Benz Hungária Kft. összefogásából megszületett a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe. Végre! Ha már a világ legtöbb nagyvárosában a Mercedes került a Fashion Week mellé – immár húsz éve, akkor mi se maradjunk le. Hiszen Budapestnek sem kell kevesebbnek lennie, mint Párizsnak, vagy Milánónak.

gombold_ujra_10.jpgJó, persze, nem tartozunk a világ divat fővárosai közé, de igyekszünk! A Design Terminál és a Mercedes-Benz Hungária Kft. megállapodásának hála ez az esemény is belépett a nemzetközi divathetek sorába. Hazánk, ezáltal vonzóbbá vált a nemzetközi divatszakma számára. Hozzájárult továbbá ahhoz, hogy a közép-európai régió tehetségei szélesebb szakmai közönség előtt mutatkozzanak be: a Várkert Bazárban ezúttal, közel 50 tervező mutatta be a legújabb kollekcióját.

37bn5658.jpg

Jelen volt – többek között – Abodi Dóra, a Je suis belle, Nanuska, a USE, kataszegedi, vagy a NUBU. Utóbbi 2016-os tavasz-nyári kollekcióját Gorka Lívia keramikus munkája, és a kínai tusfestészet inspirálta, és tette igazán egyedivé.

A jövő nyár továbbra is a naturális színekről szól, de a kék, a zöld, a piros és sárga különös hangsúlyt kap. A természetes alapanyagok is hódítanak, fő szempont még mindig a kényelembe vetett trendiség. Lehet bojtos, rojtos, lyukas és szakad. De a merev öltözékek is megjelennek, bár kevésbé van előttem, ahogy egy kerti partyra váza alakú ruhába bújok.

37bn6123.jpgA Design Terminál ötödik alkalommal hirdette meg a Gombold újra! öltözéktervező pályázatot is, melyen idén már hat ország tehetségei versengtek egymással. A nemzetközi zsűri 124 pályamunka közül választotta ki a Gombold újra! idei húsz döntősét, majd a három győztest. A legjobb magyar tervezőnek járó Design Terminál Díjat Balogh Luca Enikő kapta „Landlocked” nevű kollekciójáért. A teljes mezőny legjobbjának járó Visegrád Díjat öltözék kategóriában a szlovák Ester Kubisz, kiegészítő kategóriában a cseh Sofya Samareva nyerte el.

gombold_ujra_14.jpgA Gombold újra! pályázat célja a fiatal tervezőtehetségek támogatása, saját vállalkozásaik beindítása. A legjobb magyar tervezőnek járó Design Terminál Díj birtokosa részt vehet az intézmény mentorprogramjában, és szakmai segítséget kap márkája nemzetközi bevezetéséhez. Vagyis Budapest is tud jó kiugrási lehetőség lenni: mostantól a divat bennünk él!

Fotó: MBFWCE

komment

audrey hepburn 2015.10.24.11:42
Címkék: design tavasz divat ruha nyár divatbemutató fashionweek Gombold újra!

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr938017411
süti beállítások módosítása