Csodanők által ihletett kollekció

Magyarország egyik legrangosabb divateseményén, a Marie Claire Fashion Days-en mutatkozott be ismét a tradicionális roma motívumokat, modern stílusjegyekkel ötvöző Romani Design. Az ikonikus outfitek inspirálta SS2016 IKON kollekció új irányt képvisel a divatstúdió történetében. Új „jelmondatuk” is beszédes: vesd le a sztereotípiákat és vedd föl a Romani Designt!

dsc_4465.jpgA Romani idei IKON elnevezésű kollekcióját olyan ikonikus nők inspirálták, akik sokaknak jelentik ma is az igazi nőt, a szépséget. Öt különböző karakter, öt különböző világ egyesül korszakokat és stílusokat összekötve.  A tervező, Varga Erika a múlt és jelen múzsáit párosította. Így lett Gryllus Dorka Frida Kahlo, Rezes Judit Merlene Dietrich, Ónodi Eszter Marylin Monroe, Trokán Anna Sofia Loren és Farkas Franciska Audrey Hepburn.

3u6a5140.jpgAz öt stílusikon sziluettje a Romani szabad és örömteli világában teremtődik újra, úgy, hogy egy friss, fiatalos, a minimalista irányhoz közelítő uniszex és egyúttal boho-chic kollekcióból mindenki kreatív módon megalkothatja saját egyéni stílusát.

Az első roma divatházat 2010-ben alapító Varga Erika elmondta: „A legendás outfitekből  inspirálódva szerettem volna – megtartva a saját egyedi karakterünket – egy teljesen új, letisztult vonalakat hordozó, újszemléletű, a szabad öltözködést és a szabad identitást hirdető kollekciót létrehozni. Egy kollekciót, ami megmutathatja, hogyan lehetsz önmagad.”

3u6a5312.jpgA Romani Design márkanevet 2010-ben egy kis belvárosi varrodából indította útjára Erika, azzal a küldetéssel, hogy a roma viseleti kultúra gazdag motívumait beemelje a kortárs dizájn világába. A tradíció és az innováció együtt alkotja meg a divatház roma motívumokkal átszőtt gazdag világát, ami éppúgy tele van mesékkel és dalokkal, mint a saját egyéni világunk.

A legújabb kollekciót is Varga Erika, a táskákat Varga Helena tervezte, míg a stylingot Lakatos Márk vezette. A Romani sokkal több, mint egy hagyományos divatcég: szemléletformáló, értékközvetítő és értékteremtő szerepe van, és már egyre többen ismerik.

Fotó: Romani Design

komment

audrey hepburn 2015.11.24.12:56
Címkék: fashion divat ruha roma divatbemutató Marie Claire Romani Design

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr348105126
süti beállítások módosítása