Süticsodák Annától

Ha húsvétkor szeretnél a sonka-tojás-torma mellett különleges süteménnyel is kedveskedni a családtagoknak vagy ismerősöknek, érdemes a Food Network tévécsatornán látható Anna Olson: Sütés című sorozatából inspirálódni. A világhírű cukrász ugyanis olyan recepteket oszt meg velünk, amelyek elkészítéshez nem kell mesterszakácsnak lennünk, bár a lelkesedés és a sütés iránti szenvedély segítségünkre lehet.

anna_3.jpgAnna Olson neve bizonyára nem ismeretlen az olvasók számára, műsorait már láthatták más csatornákon, és talán valamelyik angol nyelvű szakácskönyve is járt már a sütni szeretők kezében. A híres cukrász a Szlovákiából a Tengerentúlra kivándorló nagymamájától leste el az első konyhai technikákat, és miatta kedvencei máig a kelet-európai ételek. Gyermekkorában gyakran készítettek ilyeneket, így lopták be a szívébe magukat többek közt a rétesek és a mákos sütemények.

A cukrász olyan fiatalnak néz ki most is, hogy nem is gondolnánk, húsz év szakmai tapasztalat áll mögött. Mindig is imádott főzni, de eleinte ez nem volt több egy hobbinál. Politológiai és szociológiai tanulmányai után néhány évig egy bankban dolgozott, az ebédszünetek alatt a környékbeli piacokat járta, alapanyagok és ötletek után kutatva a vacsorapartijaihoz. A kedvtelésből azonban végül karrier lett: kulináris művészetet tanult, majd a 90-es évek közepén a kanadai Ontario államban kapott munkát cukrászként. Hét évet dolgozott itt, ami nemcsak szakmai elismerést hozott, hanem boldog házasságot is: itt ismerte meg férjét, Michael Olson szakácsot. Abban a szerencsés helyzetbe vannak, hogy bármelyikük készíti a vacsorát, az mindenképp isteni lesz! Általában az fog hozzá, aki előbb ér haza, a másik beáll mellé kuktának, és hagyja párja elképzelését megvalósulni. Kölcsönösen motiválják egymást, noha Michael inkább a húsokra és halakra specializálódott. Anna és férjé közösen indították el az Olson Recipe Generator okostelefonos alkalmazást, amely nagyon sikeres lett.

kekszalag_almaspite_annaolson_fn.jpgA cukrász az elmúlt évtizedben több éttermet is nyitott Kanadában, de ma már egyikben sincs részesedése, elsősorban a tévéműsoraira és szakácskönyveire koncentrál. Azt mondja, szerinte nincsen különbség a TV-ben szereplő és a képernyőn kívüli Anna Olson között. Akár egy stúdióban, akár a házuk konyhájában főz vagy süt, a szervezettség, a precizitás és a maximális odafigyelés jellemzi. Erről mi magunk is meggyőződhetünk a Food Network csatornán. Anna Olson: Sütés című sorozat áprilisban és májusban is, hétköznaponként 10:00-kor vagy 17:00-kor látható.

komment

audrey hepburn 2016.03.27.09:29
Címkék: közélet húsvét édesség gasztronómia sütemény cukrász Food Network

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr258529104
süti beállítások módosítása