Szülinapos Miniversum

Pünkösd hétfőn, Guinness-rekorddal szeretné ünnepelni két éves születésnapját az Andrássy úti Miniversum. Budapest egyik leglátogatottabb turista- és családi látványossága rossz idő esetén is érdemes lesz felkeresni, mert mindig tartogat valami meglepetést, kicsiknek és nagyoknak is.

kep_2.jpgEzen a napon fog bemutatkozni a kiállítás egyik teljes termét beborító fényfestés és fényjáték, ami tudomásunk - és a Miniversum tudomása szerint is - példátlan a világon. Nyolc darab projektor, külön erre a célra telepített audiovizuális technika a terepasztalon, és a terem falain folyamatos zenés animációt jelenít meg, benne éjszakai és nappali világot, hőlégballonos repülést, hulló csillagokat, sarki fényt, valamint a miniatűr világ fénypompába öltöztetett épületeit.

Az Andrássy út 12. szám alatti Krausz-palotában 2014-ben felépült Miniversum terepasztalain Magyarország nevezetességei elevenednek meg százszoros kicsinyítésben. A terepasztalon 14 település, 600 épület, 1,2 km sínpálya, 100 folyamatosan mozgásban lévő vasúti szerelvény, működő közúti forgalom és kb. 5000 miniatűr figura kapott helyet. A mini világ egyes elemeit, jeleneteit a csaknem 100 interaktív nyomógomb, irányítópanel vagy érintőképernyő segítségével a látogatók irányíthatják.

kep_3.jpgMájus 16-án az "egy napon, egy helyen a legtöbb, fényképpel regisztrált kisvonat" Guinness-rekordját is szeretné a Miniversum a látogatók segítségével megdönteni, amin bármilyen játék vonattal, modellvasúttal, akár plüssel vagy tologatós fa kisvonattal részt lehet venni.

Sőt, a  Miniversum a benti termekből az utcára is kiköltözik: hétfőn egész napos programok, köztük belvárosi kisvonatozás, aszfaltfestés, szerencsekerék, kézműves aktivitások és hasonlók várják a vendégeket. A születésnapjukat szintén május 16-án ünneplő látogatók a Miniversum vendégei lesznek, boldog szülinapot, mindenkinek!

komment

audrey hepburn 2016.05.14.10:48
Címkék: közélet gyerek program rekord pünkösd Miniversum

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr18715802
süti beállítások módosítása