Kreatív karácsonyfadísz-ötletek

Már az elején elárulom, hogy nem én vagyok ilyen kreatív, hanem a FineLiving tévécsatorna Gazdaságos luxus című műsora, ami szuper tippeket ad, hogy hogyan teheted egyedivé az idei karácsonyfádat, ha nem akarsz beállni az üveggömb-sorba.

disz2.JPGA Gazdaságos luxus című műsora egész évben számos ötletet kínál, amely hasznos lehet, ha otthonodat szeretnéd megújítani, „feldobni”.  A karácsony sem maradhat ki ebből.

Mini gyapjúfilc-kesztyűk

Kellékek:

- A4-es gyapjúfilc vagy barkácsfilc lapok, tetszőleges színekben

- Hímzőfonalak

- Tű

- Olló

- Tömőanyag - vatelin

- Díszítéshez: szalagok, zsinórok, pomponok

Elkészítés menete:

A filcre előrajzoljuk, majd kiszabjuk a nekünk tetsző minta mindkét oldalát, majd a tömőanyagból is ugyanazt kivágjuk. A minta lehet például gyermekünk keze, így kis kesztyű forma készül; vagy csillag vagy cica, stb. Mielőtt összeöltenénk a két oldalt, közepén a tömőanyaggal, előbb a díszítést készítsük el. Varrhatunk vagy ragaszthatunk rá más színből kivágott kis mintákat, de díszíthetjük hímzéssel is. Ha elkészültünk a dekorálással, akkor öltsük össze a három anyagot, a legegyszerűbb pelenka vagy fércöltéssel dolgozni, ne felejtsük el az akasztóként használandó fonalat a rétegek közé illeszteni.

Hőre száradó gyurma díszek

Kellékek:

- Hőre száradó gyurma

- Süti szaggatók

- Levelek a lenyomathoz

- Szívószál a díszek lyukasztásához

- Mini sodrófa a gyurma kinyújtásához

- Akril festékek

- Ecset

- Szalag vagy zsinór a fára való felakasztáshoz

Elkészítés menete:

Hőre száradó gyurmát célszerű használni, mert nem kell sütőben kiszárítani a kész díszeket, elég, ha adunk nekik egy napot, és szobahőmérsékleten maguktólmegszáradnak. A gyurmát kinyújtjuk, tetszőleges formára szaggatjuk, majd a szívószállal kilyukasztjuk a tetejét- itt tudjuk majd a zsinórt belefűzni,hogy felakaszthassuk a díszt a fára. Jöhet a mintázás – egy szép levelet a gyurma anyagába nyomkodunk, ezzel készítünk egy természetes textúrát. Ha készen vagyunk, várjunk egy napot, amíg teljesen kiszárad. Másnap, ha szükség van rá, kicsit lecsiszolhatjuk a szélét - egy nagyon puha körömreszelő kiváló eszköz ehhez. Indulhat a festés. Számos technika közül választhatunk, a fotókon látható karácsonyfadíszek esetében a „majdnem száraz” festéstechnikát alkalmaztuk: az ecsetet egyből a festékbe mártjuk, de csak óvatosan, kevés anyagot felvéve. Így minimális pamacsolással szép felületet érhetünk el, és a növény-lenyomatok is szépen láthatók. Száradás után a szalagot rákötjük, és készen is vagyunk.

Flitteres gömbdísz

Kellékek:

- Hungarocell gömb

- Flitterek – sok-sok színben

- Rövid gombostűk

- Szalag a fellógatáshoz

A gömb tetejétől lefelé építkezve a flittereket egyesével szúrjuk bele a gömbbe, a gombostű segítségével rögzítjük, majd minden egyes darabot picit egymásra csúsztatva alakítjuk ki a flitteres fedést. Kis türelemmel a végeredmény nagyon szép lesz, igazi színjátszós diszkó-gömb hatást érhetünk el. A lógatáshoz való szalagot is egy flitterrel és az ezen átfúrt gombostűvel rögzítjük a gömbre.

disz1.JPGA karácsonyfadísz ötleteket a FineLiving megbízásából Csiszár Margaréta kreatív blogger állította össze. A Gazdaságos luxus sorozat epizódjai decemberben, hétköznaponként 13:45-től dupla résszel, majd 20:35-kor láthatók a FineLiving csatornán.

komment

audrey hepburn 2016.12.17.09:10
Címkék: kreatív közélet karácsony műsor ajándék ötlet televízió dísz

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr2212053507
süti beállítások módosítása