Őszi divatgyalázás

Kénytelenek vagyunk észrevenni, hogy végérvényesen elmúlt az idei nyár. Örülhetünk a napsütéses ősznek, de a reggeli 5 fokok, és a napközbeni 20 fok alatti hőmérsékletek már a közeledő évszakváltást jelzik. Ezt a változást nekünk is szem előtt kell tartani, ha másban nem is, de az öltözködésünkben mindenképp.
marnix-copy-copy.jpg
Néhány tanács, hogy az utcára lépve ne az „uramatyám, mit vett ez fel?” suttogásokat halljuk meg a hátunk mögül. A legfontosabb: igenis tegyük a szekrényünk alsó, hátsó, vagy felső polcára a nyári ruhákat. A lényeg, hogy messze legyenek tőlünk, hogy még véletlenül se jusson eszünkbe a kis lenge, virágmintás szoknyácskát felvenni egy vastag harisnyával. A nyári ruhák bizony viccesen mutatnak a kabáttal és zárt cipővel, ne adj isten csizmával; inkább megmosolyogtatóak, mint sem csinosak.
 
Mióta divatba jött (és ennek már legalább 5 éve), hogy a nadrágunk szárát a csizmánkba tűrjük, azóta alkattól, kortól függetlenül mindenki így érzi jól magát. Pedig a tükör azért van, hogy használjuk, és higgyünk neki. Ha már úgy döntöttünk, hogy maradunk ennél a variációnál, akkor ne felejtsük el, hogy TILOS bő szárú farmert felvenni egy szűk csizmához, hát még bokacsizmához. Nincs is annál rondább, amikor a vastag farmernak a szára ott fityeg a csizma fölött.
 
A kivillanó has/hát/derék/ vagy „kőműves dekoltázs” ebben az évszakban már akkor is ciki, ha Rubint Réka szintű hasizmunk van. Ráadásul rengeteg betegség megelőzhető azzal, ha megfelelő méretű pulóvert húzunk magunkra. 
 
Attól, hogy az idő borongósra fordul, még ne mondjuk le a színekről. A fekete csak mélyíti a depressziós időjárás okozta hangulatunkat, így bátran nyúljunk a kékhez, barnához, zöldhöz, de akár a fehérhez is (ezt persze NE nadrág vagy szoknya formájában tegyük). A kiegészítőket se felejtsük el. Sál, sapka, kesztyű: ezek ízlésesen válogatva legalább annyira öltöztetnek minket (na meg melegítenek), mint a kötelező darabok. Ne feledjük, a stílusunknak a hidegben is élnie kell!

1 komment

audrey hepburn 2012.10.10.13:30
Címkék: divat ruha ősz

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr544830655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2012.10.10. 20:09:09

Jó, és igaz amit itt olvasok. Többször kéne ilyen ízlésformáló írásnak megjelenni, az utcán több lenne a csinosan öltöző nő./férfi?
süti beállítások módosítása