Nézzük együtt A komornyikot!

A Mozi Mánia és további öt weboldal szervezésében ismét premier előtti mozijegyeket nyerhettek a Pluszmínusszal. 2013. november 19-én, este 7 órától, a Mi Mozink Lurdy mozijában A komornyik című filmet tekinthetik a meg a szerencsések.

A-komornyik-poszter.jpg

A komornyik a 20. századi Amerika zsúfolt politikai hátterének világában játszódik. Az Oscar-díjra jelölt rendező, Lee Daniels nagyszabású drámája Cecil Gaines, a Fehér Ház komornyikjának kitalált történetét meséli el, aki hét elnök alatt is szolgált 1957 és 1986 között. A filmet egy 2008-ban, a Washington Postban megjelent cikk inspirálta, mely egy korábbi komornyik, Eugene Allen valódi történetét mesélte el.

Daniels filmje 1926-ban indul, amikor Cecil elmenekül a szegregáció által sújtott Délről egy jobb élet reményében. Nehézségekkel teli útján a férfi elsajátítja mindazokat a nélkülözhetetlen készségeket, melyek élete legnagyobb lehetőségéhez vezetik: komornyiki álláshoz az Egyesült Államok elnöki rezidenciáján. Itt Cecil szemtanújává válik az Ovális Iroda életének a polgárjogi mozgalmak kibontakozásának időszakában. Állásának köszönhetően felesége, Gloria két gyereküket kényelmes középosztálybeli miliőben neveli, ám a férfi szakmai elkötelezettsége lassan elidegeníti tőle, és konfliktushoz vezet renitens fiával is.

522062_1.jpg

A film megtekintése 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A vetítésre ez alkalommal is játék során lehet jegyeket nyerni. A Pluszmínusz 25 darab (bizony, ez nem elírás!) páros belépőjegyet sorsol ki 2013. november 18-án.

Hogy mit tegyél a jegyekért? Nyomj egy lájkot az oldalunkra, de ha ez már megvolt és növelni akarod a nyerési esélyeidet, akkor a következő kérdés helyes válaszát várjuk a pmszerkeszto@gmail.com e-mail címre!

Cecil Gaines, a Fehér Ház komornyikja hány Fehér Házzal kapcsolatos történetet mesél el a családjának? Segítséget a film előzetesében találsz. 

A megfejtéseket 2013. november 18-án délig várjuk, a nyerteseket e-mailben értesítjük. Játékra fel! 

 

 

 

 

audrey hepburn 2013.11.10.12:15
Címkék: játék film mozi kultúra Pluszmínusz A komornyik

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr25623000