Mentorprogram forgatókönyvíróknak

Új televíziós sorozatíró generáció nevelődhet ki hazánkban egy egyedülálló tehetséggondozó startup mentorprogram keretén belül. Az ösztöndíjas képzésre 2015. február 18-án lehet jelentkezni, egy meghatározott témájú és történetű forgatókönyvterv online küldésével. Akinek ilyen tervei vannak, most érdemes figyelni, még időben szóltunk!

munka.jpgA programba egy nap alatt lehet bejutni. Február 18-án 9 órakor kikerül a www.contentlabfactory.com-ra az amerikai forgatókönyvíró iskolák pályázati felvételi rendszerét követő ún. 24 órás pályafeladat szinopszisa, amelynek megoldását másnap reggel 9 óráig kell elküldeni.

A négy hónapos, esti iskola jellegű elméleti és gyakorlati képzésre tizenketten kerülhetnek be, a tanulmányokért pedig nemhogy fizetniük nem kell, de még havi ösztöndíjban is részesülnek a kiválasztott tehetségek. A legtehetségesebb írók végül széket kaphatnak a vállalkozás tévés tartalomfejlesztő írói csapatában.

Hámori Barbara, a ContentLAB and Factory fejlesztésekért felelős nemzetközi vezetője. úgy véli, hogy itt az ideje felzárkóznunk az amerikai és nyugat-európai trendekhez. Lendületes, véleményformáló, ámde jellegzetesen helyi televíziós fikciókat kell gyártani, ehhez azonban új szemléletet kell meghonosítanunk, és teljesen más attitűddel kell munkához látni.

konyvtar.jpg „Tehetségeket szeretnénk felfedezni. Egy olyan forgatókönyvíró munkacsoport létrehozása a célunk, amely első lehet a kelet-közép-európai régió tartalomfejlesztői iparágában” – mesélt az ambiciózus startup cég terveiről Hámori Barbara.

A segítők között szerepel az ismert amerikai író, John Vorhaus, akinek nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Sentinel – Az őrszem, a Száguldó vipera vagy a Rém rendes család egy-egy epizódja. A tanfolyam magyar mentorgárdájában az utóbbi évek legmenőbb produkcióinak alkotói vannak jelen, mint például a fejlesztő cég ötletgazdája, Kapitány Iván (Üvegtigris, Beugró), Divinyi Réka (Csak szex és más semmi, Szabadság, szerelem), Herendi Gábor (Valami Amerika, Társas játék) és Köbli Norbert (A berni követ, Hacktion). A filmes szakemberek gárdáját erősíti a Barátok köztöt nagykorúságig nevelő Kalamár Tamás producer, és Czető Bernát László is, akinek kisregényéből Goda Krisztina jelenleg mozifilmet forgat. A képzésben mellettük részt vesznek igen olvasott sorozatblogok szerzői: a Comment:com véleményvezére, Sixx, valamint Winnie, a Sorozatjunkie atyja, de többek között Kormos Anett író-humorista neve is fellelhető a tanári névsorban.

audrey hepburn 2015.02.04.14:51
Címkék: sorozat film közélet ösztöndíj forgatókönyv mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr327140639