Zsebre a Dél-Balatoni Iránytűvel

A Dél-Balatoni Iránytű zsebtérkép célja, hogy segítséget nyújtson a látogatóknak a térségi bor- és gasztrokultúra megismerésében, és bemutassa a régióban rejlő turisztikai és kulturális lehetőségeket. A gasztrotérképen szereplő pincék, éttermek és más helyek 2016-ban is számos programmal várják a Dél-Balatonra látogatókat. Ezen programok tervezéséhez nyújt segítséget együttműködésük legújabb eredménye, a Dél-Balatoni Iránytű.

del-balatoni_iranytu_2.JPGA zsebtérképen 19 borászat, 14 vendéglátóhely (cukrászda, étterem, büfé, kávézó) és további 17 kulturális és szabadidős hely szerepel rövid bemutatkozóval, elérhetőséggel, nyitva tartással.

A borászatok, éttermek és egyéb helyek kiválasztását a Dél-Balatoni Borút elnökségi tagjai segítették. A legfontosabb elvárás a színvonal volt. A bemutatott helyek csak konszenzussal kerülhettek be, továbbá fontos kritérium volt, hogy meghatározott, fix nyitva tartással rendelkezzenek és a Balaton-parthoz közel, hozzávetőlegesen tíz kilométeren belül helyezkedjenek el.

„Elhatároztuk, hogy a két éve útjának indított dél-balatoni összefogás, a Dél-Balatoni Bor áldozatos munkájának újabb eredményeként megmutatjuk az embereknek, hogy kik vagyunk. Ezért önköltségen megvalósítottuk rég dédelgetett álmunkat: egy igazán kivételes kiadványban szerepeltetjük mindazokat a dél-balatoni helyeket, amelyekre büszkék vagyunk” – mondta Bujdosó Ferenc, a Balatonboglári Hegyközségi Tanács elnöke.

del-balatoni_iranytu.JPGAz ingyenes, praktikus, tartalmas és sokoldalú kiadványt első ízben húszezer példányban terjesztik, elsősorban a térképen szereplő több mint negyven helyen lesz hozzáférhető, valamint a Dél-Balatoni Borút honlapjáról és a megjelölt helyek Facebook-oldalairól letölthető és kinyomtatható. 

A gasztrotérkép kivitelezése Tóth Andrej, grafikus munkája. Andrej grafikus, képzőművész, több mint tíz éve állandó grafikusa, arculattervezője az A38 hajónak, munkáival három egymást követő évben is elnyerte az Év Kulturális Plakátja díjat. 2010 óta az ARC kreatív csapat tagja. Jelenleg pedig többek között a Bortársaságnak is dolgozik.

 „Hamar kiderült, hogy Andrej érti a déli parti hangulatot, és ezt sikerült is átvinnie a térképre. Ismerjük a déli part adottságait, ezt próbálta meg vicces stílusban szerethetővé tenni” – mondta Konyári Borbála, az IKON borásza, aki a térkép megvalósításában is közreműködött.

Érdemes tehát beszerezni, vagy letölteni a Dél-Balatoni Iránytűt, hiszen ha valaki ezzel érkezik a rajta feltüntetett helyekre, meglepetésben részesül.

audrey hepburn 2016.06.15.15:22
Címkék: közélet térkép bor gasztronómia borászat Balaton Konyári Bujdosó Dél-Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr928812340