Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Harry Potter felnőtteknek vagy a szex?

Úgy tűnik, a regényírók (és a hazai fordítók) gondoltak arra, hogy jönnek a hideg őszi-téli napok, amikor már kimozdulni sincs kedve az embernek. Ilyenkor kell egy jó könyv és egy pohár bor (vagy kakaó), melyek társaságában bevackolhatjuk magunkat a meleg szobába. A kérdés, hogy megtaláljuk-e azt a jó könyvet.

könyv.JPG

Nagy jóstehetség nem kell hozzá, hogy megmondjuk, a sláger elsődlegesen E. L. James szexcentrikus trilógiája lesz. A szürke ötven árnyalata után már A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata is kapható magyar nyelven. Be-becsúszhat persze egy-egy Ken Follett vagy Paolo Coelho, de a hazaiak közül Fejős Éva és Vass Virág is az élmezőnyben szokott tanyázni.   

Amire viszont még csak várunk, bár pont időben (a karácsonyi vásárlási láz kezdetére) jelenik majd meg, az J. K. Rowling The Casual Vacancy című, első felnőtteknek írt regénye. A Harry Potter-sorozat szerzője a heroinfüggőségtől a prostitúción keresztül az egyedüli gyereknevelésig számos témát érint az új regényében. Az angol írónőnek már nem kell senkivel versengenie, hacsak nem saját magával és a varázslósztori sikereivel. 

Ha pedig egyik bestseller sem jön be, még mindig nyúlhatunk a klasszikusokhoz, amelyeket sokszor méltatlanul mellőzünk. Igaz, se Bulgakov, se Mikszáth nem ír erotikus szeretkezésekről, de a jó könyv attól még jó könyv marad.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.09.28.10:48
Címkék: könyv közélet szex Coelho Rowling

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr514807963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása