Az igazi férfi, mint meztelen nő

Úgy tűnik, színészeink és közéleti szereplőink kezdenek rájönni arra, hogy jobban teszik, ha egy jó ügy mellé állnak, mint hogy politikusaink mögött tetszelegjenek. Meztelen fotósorozattal kampányolnak ismert anyák a mellrák megelőzéséért, míg a férfiak inkább a nők elleni erőszak ellen emelik fel hangjukat, vagy adják hozzá arcukat.

safe_image.php.jpg

Az Igazi férfi nem bánt nőt kampányban férfiak jobb- és baloldalról, fiatalok és idősek, sportolók és művészek, romák és nem romák végre valamiben egyetértenek; mégpedig abban, hogy az igazi férfi nem bánt nőt. Hogy Till Atilla, Pityinger László, alias Dopeman, a Compact Disco kompakt legénysége, Zacher Gábor vagy Nagy Feró igazi férfi, így már ne is vonjuk kétségbe. Lehetnek borostásak, sörözhetnek, szerethetik a focit, a verseket, a jó filmeket, sőt, még sírhatnak is, ettől ők még férfiak!

Amúgy is hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a hírességek körül mindig minden tökéletes. Házasság, boldogság, pénz, minden megvan. Ám a felszín és a valóság sokszor köszönő viszonyban sincs egymással, ezért kell néha, hogy megkapjuk a figyelmeztetést: figyelj a másikra!

És persze figyelj magadra! A nők a Marie Claire a mellrák megelőzéséért vívott kampányából vették ki a részüket. A sorozat főszereplői – Dobó Kata, Prokopp Dóra, Schell Judit, Szinetár Dóra, Keveházi Krisztina és Szirtes Ági – mind anyák és nők! A hétköznapi rohanásban is tudatosan odafigyelnek a saját és családjuk testi-lelki egészségére. Ezt is olyan jó elhinni. Elfelejtjük Szinetár Dóra cigarettázó bulvárképeit, mert azt akarjuk látni, ahogy az egészséges táplálkozásra figyel, és erre neveli Zora lányát is.

A figyelemfelhívás fontos, legalább van! Ha csak tízből egy emberre hat, már jó arányt köszönthetünk, és addig sem politizálunk.

 

1 komment

audrey hepburn 2012.10.15.12:34
Címkék: közélet színész férfi divat erőszak Szinetár

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr154849541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása