Donal Skehan sztárszakács tavaly Magyarországon forgatott a már nálunk is elérhető Food Network számára készülő új sorozatához. A műsor február 26-ától látható, épp a nálunk készült epizóddal indult, így nem hiányzott a műsorból a kakashere, a lángos és persze a pálinka sem. És még egy receptverseny is elindult...
Donal tavaly tavasszal Budapesten forgatott a „Kövesd Donalt Európába!” sorozatához, Jókuti András, a Világevő blog írója kísérte a városban - hol gyalogosan, hol Trabanttal. A fiatal szakács kóstolt számos süteményt, majd áttért a gulyásra, a stábtagokkal együtt lelkesen elfogyasztott egy-egy hatalmas sajtos-tejfölös lángost, és megállapította, hogy egy átbulizott éjszaka után hajnalban valószínűleg ez a legjobb, amivel az ember befejezhet a napot. Na, ezzel egyet tudunk érteni…
A legtöbb időt a Gourmet Fesztiválon töltötte, ahova elsősorban az adott év „tematikus étele”a csirkepaprikás megismeréséért látogatott. Borozott, pálinkázott, a tányérjára csirkepaprikás is került, de még inkább elámult egy másik magyar specialitáson, amit a Bock Bisztró standján kóstolt: a kakashere-pörköltön. Igazi gourmet-ként azonban nem hezitált, hanem bátran bekebelezte, majd nem győzte dicsérni. A Budapesten töltött négy nap alatt ugyan még jó néhány finom ételt ismert meg, de persze mindenre nem kerülhetett sor.
A Food Network ennek apropóján receptversenyt hirdetett „a legjobb magyaros ételrecept” témában. A cél megmutatni, milyen változatos és ízletes a magyar konyha. A pályázaton bárki indulhat, aki saját gasztrobloggal vagy valamely receptgyűjtő-megosztó oldalon szakácsprofillal rendelkezik, és az elmúlt félév során legalább két saját receptjét megosztotta már az adott felületen. A pályázat február 24-én indult, és március 13. vasárnap éjfélig tart. A recepteket a foodnetworkneked.hu oldalon lehet feltölteni az ott leírtak alapján. A verseny fődíjasát négytagú zsűri választja ki, a nyeremény pedig valódi élmény annak, aki igazán érdeklődik a gasztronómia iránt. Egyfelől eltölthet egy luxus éjszakát a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ben másodmagával, és az épületben található KOLLÁZS Brasserie & Barban alkalma lesz megkóstolni a Györffy Árpád konyhafőnök megálmodta fogásokat, sőt, a séf vezetésével betekinthet az étterem konyhájának kulisszatitkaiba is.