Áron éneke

Szilágyi Áron kardvívónknak én rögtön két olimpiai aranyérmet ítélnék oda. A vasárnap esti döntőt látszólag könnyedén vette olasz ellenfelével szemben, de a Himnusz eléneklésével meggyűlt a baja. Persze, erről nem ő tehet.

szilagyi_dontos_gyozelem_670.jpg

Minden sportolónak az az álma, hogy egyszer egy nagy világeseményen (sorrendben: olimpia, Eb, Vb) az ő tiszteletére húzzák fel a magyar zászlót, neki szóljon a Himnusz, és teli torokból énekelhesse a Kölcsey Ferenc által megírt sorokat. A bal sors azonban most lecsapott…

Áron becsülettel küzdött! Elkezdte, és bár gyorsabb volt a ritmusa, mint ahogy megszoktuk, de tartotta a lépést, elvégre előtte lett olimpiai bajnok, nincs lehetetlen a számára. Aztán mégis. Amikor már Erkel Ferenc zenéjét nyomokban sem lehetett felismerni, a Vasas vívója is megtorpant az éneklésben, és zavartan forgatta a szemeit.   

A végén olyan érzése lehetett az embernek, hogy ezzel a ceremóniával most többet küzdött a sportoló, mint az éremszerzéssel. Így duplán jár(na) neki az arany, de helyette kívánjuk azt, hogy négy év múlva, Rióban kapjon egy normális magyar Himnuszt! Addig pedig várjuk, hogy újra és újra felcsendüljön freestyle változata dicső dalunknak.

2 komment

audrey hepburn 2012.07.30.11:45
Címkék: sport olimpia vívás London Himnusz

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr394686360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.07.30. 12:44:32

A magyar miniszterelnök is kivette a részét a magyar kardvívó olimpiai sikerből. Ehhez nem mindenki gratulált neki. Mármint Orbán Viktornak.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2714_orban_a_nepe_es_az_olimpiai_arany

audrey hepburn 2012.07.30. 13:21:40

"erősítvén azt a magyar idiotizmust, miszerint nekünk csak az arany számít, más helyezés nem, a magyarnak elsőnek kell lennie, aki második, az már gyenge, érdemtelen…"
Na ettől FRÁSZT kapok!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása