Wine, vital, wellness

Alig két hete a balatonfüredi Anna Grand Hotelt választották a 2012-es év legjobb wellness-szállójának. A Budapest Week Publishing által 1993-ban alapított, évente kiadott Best of Budapest & Hungary-díjat a szakma és a vendégek szavazatai alapján ítélték oda. És ha már ez a legjobb, gondoltuk, kipróbáljuk…

IMG_3651.jpgA hazai wellness-szállodák választéka annyira nagy, hogy aki nem talál magának megfelelőt, az nem is akar igazán wellnessezni, azaz pihenni: enni, inni, úszni, szaunázni, jakuzzizni, hiszen lényegében erről van szó.

IMG_3606.jpgMindenki igénye más és más. Kastélyszálló, modern, ultramodern vagy éppen szocreál feeling. Hogy mennyit számít a város, a hely szelleme, az is egyénenként változik.

IMG_3563.jpgBalatonfüred. A Balaton-part legrégebbi üdülőhelye. Ismertségét a Balaton közelsége mellett elsősorban szénsavas forrásainak és mediterrán jellegű klímájának köszönheti. Ha ez a város megfelelt a pihenésre Blaha Lujzának, Jókai Mórnak vagy Ady Endrének, akkor gondoltam, nekünk sem lesz kifogásunk ellene.

IMG_3576.jpgNem lett. Az Anna-bálok helyszínéül szolgáló Anna Grand Hotelen nehéz fogást találni még a fanyalgóknak is. 1825. július 26-án Horváth János rendezte a Horváth-házban az első Anna-bált lánya, Anna Krisztina tiszteletére. Az Anna-bál hagyománnyá vált, azóta minden évben megrendezik.

IMG_3639.jpgA négycsillagos hotel neve mögött a Wine & Vital felirat is ott virít, ami érthető is, ha tudjuk, hogy 1987 óta a „Szőlő és a Bor nemzetközi városa” cím Füredet illeti. A Balaton-part a híres Tagore sétánnyal (a Nobel-díjas hindu költő, Rabindranáth Tagore is a városban működő szívkórházban gyógyult) 100 méterre található a szállodától. Északról a füredi kiserdő határolja az 1,7 hektáron fekvő épületegyüttest, így a csend és a nyugalom karnyújtásnyira van a kirándulni vágyóknak is.

IMG_3570.jpgHogy hízunk vagy fogyunk-e a pár napos túra/kúra alatt… háááát… A medencében rójuk a hosszokat, a szaunában izzadunk, a masszázs élénkíti a testet, a borfürdőről nem is beszélve. Ám Tóth Ferenc executive chef és Tóth József kreatív sous-chef remekbe szabott ízei reggel, délben és este is elkápráztatják a hasunkat.

IMG_3595.jpgA márciusi (áprilisi?) télben kell pár ilyen nap, hogy utána egy kicsit minden megszépüljön, és nyugodtabban tudjuk várni azt, amikor a Balatont már a vitorlázók lepik el, és nem a fagy.

 

Fotók: Pluszmínusz

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2013.04.03.11:37
Címkék: hotel divat tél wine szálloda wellness vital Balaton Balatonfüred Anna-bál

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr955190441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása