Szocsi placcs!

Kezdődik az olimpia! Ja, de a téli – legyint a magyar, és már tovább is lépett. Hiába, nem vagyunk egy havas nemzet, és ha ilyen telek lesznek, mint az idei, akkor nem is leszünk. Pedig jóban vagyunk a vízzel, nagyon is. De csak akkor, ha cseppfolyós.

1601595_10151931214558861_697418543_n.jpgHa mindenféle lexikonokat – mit lexikon, Google meg Wikipédia – veszünk elő, akkor a nyári olimpiai játékok magyar eredményeihez több oldal szükséges, míg a tél sikereknél lapozni sem kell. Pedig Magyarország egyike azon tizenkét nemzetnek, amely az eddigi összes téli olimpián szerepelt.

Három olyan magyar sportoló van, aki a téli olimpiákon egy ezüstérmet és egy ötödik helyezést ért el, ezzel ők hárman a legeredményesebb téli olimpikonok: Király Ede, Regőczy Krisztina és Sallay András. Mind a hárman műkorcsolyában teljesítették ezt. Király Ede 5 éve elhunyt, így a Regőczy-Sallay páros az, aki a téli olimpiák idején végig tudja haknizni a sportműsorokat.

A 2014-es játékokon 16 magyar sportoló képviseli hazánkat, és valljuk meg, elég nagy szenzáció lenne, ha valamelyik versenyzőnk túllépne Regőczyék sikerén Szocsiban.

0_5.jpgAzért szerencse, hogy van egy-két kiugró mozzanat a csapat körül, hogy legalább halljunk róluk. Jelen esetben a divatra összpontosul a figyelem. Kezdődött azzal, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság cirka 42 millió forintot költött el a formaruhákra, amelyek nemcsak színükben lettek szürkék, de megjelenésükben is.

Az újabb sokk akkor érkezett, amikor Szabó Milán Gábor és Simon Andrea versenyzők megmutatták, hogy miben siklanak a szocsi versenypályán. Kalocsai giccsparádé a seggeken. Bocsánat, a fenékre, lábra, karra hímezve. A tervező – Kalmár István – talán védekezésként említette meg, hogy a minta csak kevéssel tér el arról, ami tavaly a Forma-1-ben, Button ruháján feltűnt. Nem tudom, nekem ettől még ez ugyanolyan sokkoló. Persze az a jó, hogy másoknak ez tetszik.

szocsiruha.jpgEz a XIX. század végi hímzésminta nem tud, vagy nem akar elévülni. A rikító, összevissza színvilág csodásan fest, amíg népviseletről vagy hagyományokról beszélünk. A telefontok és a vécépapír nálam már nem ez a kategória. És lám, a divat ismétli önmagát. Talán olyan lesz ez is, mint a farmer: kalocsai, az örök darab.

Ám ez mégiscsak a sportról szól (hm?), így se seggre, se pofára esés ne legyen! Tisztelet minden magyar indulónak, kellemes hideget, jó versenyzést!

komment

audrey hepburn 2014.02.07.11:55
Címkék: sport divat tél olimpia Szocsi

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr85803528
süti beállítások módosítása