Ez a Terápia mindenkinek kötelező!

Nem vagyok egy nagy sorozat-rajongó. Kivéve, ha a Jóbarátokról, a Két pasi meg egy kicsiről, vagy a Szex és New Yorkról van szó (ja, meg az Így jártam anyátokkal!). Szóval vannak kivételek, amibe mondjuk a Barátok közt és a Jóban rosszban nem tartozik bele, de a Terápia igen.

Terápia-ban.jpgAz HBO sorozatának második évadát úgy vártam, ahogy a kisgyerekek szokták a Jézuskát. És a hatás is hasonló volt. Miután „kibontottam” az első hét Terápia-csomagját, az én szemem is csillogott az örömtől.

A 2012-ben futott első évad sikert sikerre halmozott, és nem csak nálam. A hazai televíziózás világában megszületett az úgynevezett értelmiségi szappanopera. Nem, ez nem sznobizmus, de, aki szerint igen, az nézzen végig egy részt. Valódi emberek, valós problémái. Melyek nincsenek feltöltve sziruppal, mer őszinte és kifejező lenni. Nem fél hallgatni, de figyel a részletekre. Attól függően, hogy ki, hol nézi, de a fotelba, székbe, kanapéra szögez, és még akkor sem enged, amikor a jól csengő vége főcím zenéje abba marad. Az a kék pillangó valahogy beköltözik a lelkünkbe és nem ereszt…Most ismét kaptunk 35 részt, ami hol felemel, hol lesújt az egyszerű tévénézőre is.

maxresdefault (1).jpgA Terápia egy izraeli sorozat alapján készült, és ez a második évadban is így maradt. Kriegler Gábor forgatókönyv-fejlesztési szakember szerint most az eredeti inkább csak amolyan kiindulási pontként szolgál, mert a magyar karakterek elkezdtek önálló életet élni. Bő egy év telt el a Laura-incidens és Abonyi Máté sokkoló halála óta. A kétségektől, önismereti válságtól gyötrődő Dargay András - Mácsai Pál által alakította pszichológus - lassan magára talál, és válását követően, a padlóról felállva új életet kezd…

thumbnail.jpgHétfőnként a prominens politikus, Ferenc (Máté Gábor) ül a kanapéján, aki pánikrohamokkal küzd. Kedden András korábbi páciense jelentkezik be újra. Orsolya (Péterfy Bori), a sikeres ügyvédnő egy múltban elkövetett hibájáért a terapeutát vádolja. A szerdai időpontra régi ismerősök érkeznek, ezúttal azonban nem Petra és Tamás a terápia központja, hanem túlsúlyos, kamaszodó kisfiuk, Misi (Surányi Áron). A csütörtöki páciens, a huszonéves egyetemi hallgató, Virág (Kurta Niké) saját bevallása szerint túlságosan szeret élni, közben meg haldoklik. A péntek viszont megint Andrásé, amikor egykori mentorához, Ágneshez (Csákányi Eszter) tér vissza, hiszen a segítség olykor a pszichológusnak is elkél…

 

komment

audrey hepburn 2014.11.02.15:50
Címkék: sorozat közélet szappanopera televízió Terápia HBO

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr416857223
süti beállítások módosítása