Kalandok a kockák birodalmában

Aki kiskorában nem szedett szét egyetlen plüssmacit, kisautót vagy babát sem, hogy megnézze, mi van belül, miért tud gurulni, vagy miért mozgatja a karját; az talán nem is volt igazi gyerek. A csemeték egyik kedvenc játékszere az építőkocka és a legó – hogy magát az építkezést szeretik-e benne, vagy inkább a kész alkotások lerombolását, jó kérdés. Az azonban tény, hogy a kis kockák jóvoltából szabadjára engedhetik a fantáziájukat, és létrehozhatnak valami egyedit és különlegeset.

20141113_171325.jpgA VAM Design Center Kockabirodalom – Építsd meg az álmaid! című építőkocka-kiállítása a gyerekekben szunnyadó leendő mérnököt szeretné felébreszteni, illetve a játék öröme és a kockákban rejlő lehetőségek kihasználásával megtanítani őket a fizika alaptörvényeire. Az első utazó tudományos építőkockás kiállításon a kicsik játékos formában ismerkedhetnek meg a műszaki tudományok alapjaival.

Azinteraktív kiállító részben 30 megépített modell (autó, vonat, tank, daru, repülő) várja őket, amelyeket ők maguk működtethetnek egy érintőképernyő segítségével. A moziban népszerű rajzfilmeket, a videós bemutatóteremben pedig animációs tudományos videókat nézhetnek meg. A játszóházban megépíthetik saját modelljeiket a több tízezernyi legókockából, a tanulószobában pedig 30 perces foglalkozásokon ismerkedhetnek meg a fizikai alapelvekkel, és alkothatnak körhintát vagy épp versenyautót, amely aztán egy gombnyomással el is indul.

20141113_171752.jpgA rendezvény sajtóbemutatóján az újságírókon kívül több híresség is megjelent, természetesen csemetéik társaságában. Az utazó kiállítást megálmodó izraeli cég, a Young Engineers alapítója, Amir Asor beszéde után Schell Judit, Dopeman vagy Győrfi Pál gyermekei azonnal birtokba vették a forgó, guruló, berregő vagy épp fröcskölő szerkezeteket.

A kiállítás remek családi program: a kicsiket garantáltan lefoglalja, a szülők legnagyobb örömére pedig a játék végeztével nem nekik kell elpakolniuk a gyerekek után. A kiállítás 2014. november 14-től látogatható a VAM Design Centerben.

20141113_171829.jpgSzerző: Mohai Szilvia

Fotó: Pluszímnusz

komment

audrey hepburn 2014.11.15.12:27
Címkék: játék közélet gyerek kiállítás lego kocka fizika kockabirodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr216899293
süti beállítások módosítása