Az élet abszurduma

Welcome to Mutyiland - Slawomir Mrozek: A nyílt tengeren című abszurd komédiája alapján Kerényi Grácia fordította a Szöveg Színház előadását, melyet még 2009 decemberében bemutattak, de mi csak most jutottunk el rá, hogy megnézzük az előadást.

tenger.JPG

Három nőt összezárt a balszerencse. Egy hajóban eveznek, egymás nélkül nem élik túl. Ki kell találniuk valamit. Az egyiknek fel kell áldoznia magát. Az egyiket fel kell áldozni. Ki dönti el, melyikük legyen az? Az élet? Pff. A társadalom? Ugyan... A szituáció? Ad abszurdum.

Szántai Edina rendezése ezúttal sem könnyíti meg a néző helyzetét. A szereplők - Bándi Ágnes, Boda Péter, Császár Réka, Hajek Csilla, Margitay Klári – között nehéz eldönteni, hogy melyik karakter a szimpatikus. Próbálunk együtt érezni velük, de nem megy. Jelen van minden, ami a mesterkedésen, ravaszságon alapul. De az álszentség és a demagóg stílus is tenyérbemászó. Ám erről a mű tehet, a színészi játék tökéletes.

Hogy lehet imádni azt, amit gyűlölni kéne? Titkok marad a lényeg, vagy már akkor kell megfejtenünk, amikor a színpadi függöny összezáruk? Megfejtetlen rejtélyek a színpadon, amin jó hazafelé elgondolkozni, és a képzeletünkkel úgy alakítjuk a végét, ahogy mi szeretnénk. A lehetőség adott, csak élni kell vele.

komment

audrey hepburn 2015.03.11.14:06
Címkék: kultúra előadás színház

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr27259781
süti beállítások módosítása