Szelfizz verssel és Budapesttel!

Akárhogy is szenved az időjárás akkor is tavasz lesz (van)! Ennek bizonyítéka, hogy április 10-én megkezdődik, és egészen 26-áig tart majd a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál. A számtalan koncertélmény mellett idén is több kiállítás és szabadtéri program vár benneteket, így hát kell a jó idő.

btf3.JPGA fesztivál idén is egy jókedvű zenész-táncos felvonulással köszönti a tavaszt. Április 11-én három helyszínről - Fővám tér, Városháza park, Szent István tér – közel hatszáz táncos, éneke és zenész indul el az Andrássy úton haladva, hogy a Hősök terére érve egy összművészeti, nagy produkció zárja a Fesztiválnyitó Promenádot, de a fesztivál többi napján is érdemes lesz nyitott szemmel járni.

Ismét felépül a tavalyi eseménysorozat egyik legfelkapottabb látványossága, az óriás betűkből kirakott Budapest-felirat – naná, hogy ellepik majd a Facebook-faladat a fotók – a Hősök terén, a piros fesztiválkockákban bárki kipróbálhatja karmesteri képességeit: zenélhetsz a reggeli kávésbögréddel, a költészet napján pedig verseket hallgathatsz.

btf1.JPGHa éppen az Oscar-díjas világhírű magyar operatőr, Zsigmond Vilmos fotóit néznéd meg, akkor a Ludwig Múzeumba menj, ha Erdély érdekel, akkor látogass majd el a Magyar Nemzeti Galériába és a Néprajzi Múzeumba! Az Olasz Kultúrintézet Pokol és Purgatórium című kiállításán Madarassy István varázslatos, oxidril lánggal rézlemezre készített alkotásait csodálhatod meg. A Budapesti Történeti Múzeumban pedig a „A budavári Nagyboldogasszony-templom évszázadai” tárlata vár.

A Klebersberg Kultúrkúria új kiállításán a Kossuth-díjas grafikusművész, Gross Arnold rézkarcaiból válogat, a FUGA Budapesti Építészeti Központ nagytermében Matzon Ákos utóbbi évben készült, összességében nagyméretű relief csoportjaival találkozhatsz. A Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontban a Jelmezek, bábok, színházi tervek című kiállásán Kovács Yvette Alida díszlet- és jelmeztervező, valamint Matyi Ágota látványtervező művész munkái kápráztatnak majd el. Nem marad ki a Petőfi Irodalmi Múzeum sem, ott Füst Milán képzőművészeti és irodalmi hagyatékából kaphatsz ízelítőt.

btf2.JPGÁprilis 26-án a Nemzeti Múzeum lépcsőjén gyermekkórusok nagyszabású koncertje zárja majd a Budapesti Tavaszi Fesztivál szabadtéri programsorozatát, de minden eseményről még nagyobb részletességgel tájékozódhatsz a fesztivál honlapján.

komment

audrey hepburn 2015.04.04.13:14
Címkék: zene vers tavasz kultúra koncert fesztivál kiállítás Budapest BTF szelfi

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr777338758
süti beállítások módosítása