Uszítjuk egymást!

Hogyne lenne véleményem a menekült-ügyről. Hisz, mindenkinek van, függetlenül attól, hogy jobbos vagy balos, meleg vagy hetero, hívő vagy ateista, öreg vagy fiatal stb. A menekültek nálunk már elérték a magyar foci színvonalát: mindenki ért hozzá, és mindenki tudja a frankót!

birka-nep.jpgHát a francokat! De tegyük fel, hogy tudják (tudjuk!). Mi jön ezután? A legjobb fórum ehhez valamelyik közösségi portál. Persze, leragadtunk a Facebooknál, akkor legyen az. Mehet oda a vélemény, egy „jól” sikerült fotó – attól függően, hogy ki milyen szemszögből akarja látni és láttatni – és máris egymásnak lehet esni.

Ismerős az ismerőssel, na meg annak az ismerősei, és mindenki mondja a maga igazát. Vagy csak nézi, és jöhet a törlés meg a tiltás.

„Ja, te így gondolod? Akkor szevasz, nem kellesz!”

„Hogy te ezt olvastad?  Hát hülye vagy!”

Választások idején sem értem, hogy tudnak családok összeveszni ezen, mármint a „kurva politikán”! Hogyan akarunk bármikor, bármit elérni, ha egymást is uszítjuk? És ki(k) tehet(nek) arról, hogy a magyar ember ideáig fajult? Ítélkezésből mindannyian jelesre vizsgáztunk. Te is, én is, ő is!

Sok izlandi üzente a Facebookon, hogy várják a menekülteket, Bécsben értük tüntetnek, mi meg még egymást is megfojtanánk egy kanál vízben…

És, akkor még jön a magyar-román focimeccs is…

komment

audrey hepburn 2015.09.02.09:52
Címkék: politika közélet foci menekült uszítás migráns

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr247752760
süti beállítások módosítása