Valami történt a nő szerint

A rendező Ned Bensonnak oltári ötlete támadt. Készített egy filmet, vagyis rögtön kettőt. Alaptémának ott volt a szerelem, melynek történetét a nő és a férfi szemszögéből is leforgatta. Az Egy szerelem története: A nő című film október 30-ától látható a hazai mozikban.

627396_1.jpgKét nézőpont, két különböző filmben. Eleanor Rigby és Conor Ludlow mindennél jobban szeretik egymást. Kapcsolatuk perzselő szerelmen alapul, amelybe olyan őrültségek is beleférnek, mint hogy egy étteremből fizetés nélkül távozzanak, vagy egy autóban töltsék az éjszakát. A fiatal házaspár kapcsolatában egy nem várt esemény mégis fordulatot hoz, és veszélyezteti az idilli hétköznapok nyugalmát…

A film olyan igazi művészfilm. Lassú, nyugodt, de nem vontatott. Minden csak utólag derül ki, és így kell a nézőnek felvenni a film fonalát, amely jól követhető. Nincsenek benne nagy meglepetések, bár a klisék lehetnének árnyaltabbak. Mert mi nem maradhat ki egy romantikus filmből? A fűben való heverészés, a kocsiban való dugás, és a kimondott „szeretlek”. Közben persze nincs meg ez az idill, de a visszaemlékezés beleépül a filmbe.

Eleanor Rigby (Jessica Chastain) jól játssza a néha feleslegesen szenvedő nőt. Érzi az ember, amikor már kijárna egy pofon a csajnak: „Na jó, hagyd abba, térj észhez!” Főleg, hogy a férj, Connor (James McAvoy) epekedik a nőért. Igazából nem a szerelem van a középpontba, hanem valami más, ami teljesen ki sem bontakozik a filmben. Talán majd A férfi című részben?

A szereplők konfliktusai persze valamennyi kapcsolatban élő ember számára ismerősek lehetnek, a megoldást meg úgyis mindenki egyedi módon találja meg. És nincs garancia a sikerre. Mindenesetre jöhet a második rész, a teljesség kedvéért.

komment

audrey hepburn 2014.10.30.10:54
Címkék: film mozi kultúra szerelem kapcsolat romantika

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr696846591
süti beállítások módosítása