Mobilról hamburgert

Két hír tetszett meg ma reggel. Az egyik, hogy augusztus 25-26-a között immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Vegetáriánus Fesztivált. A másik: okostelefonos fizetést tesztel a McDonald’s Franciaországban. Vega révén ésszerű lenne az elsőről írni, de akkor hol marad a kihívás?

hamburger-d0000B5F8f5ed04a64785.jpg

Azt gondolnánk, nem tudnak már újat kitalálni a gyorsétterem hálózatok, de a gallok most rácáfoltak erre (pedig ezt a lépést inkább Amerikától vártuk volna). Az életünk egyszerűsítését hivatott szolgálni az új módszer, de néha már átesünk arra a bizonyos túloldalra. Mi a feladat? Ha már betértünk az oly sokak által bírált étterembe, okostelefonunk egyik alkalmazásának segítségével leadjuk a rendelést. (Miért egyszerűbb ez, mint hozzászólni a kiszolgáló személyzet egyik mosolygós tagjához?) Egy külön pultnál átvesszük a tálcát, a költséget pedig hozzáírják a mobilszámlához. Ennyi!

Ha az ötlet bejön, egész Európában bevezetik, és onnantól már készpénz sem kell egy „mekis” ebédhez. Ettől persze se több, se kevesebb vendég nem lesz a gyorséttermekben, mert a költség megmarad, és az egészség...? Mértékkel.  

 A „metapay”, azaz mobilos vagy chipkártyás fizetés egyre nagyobb divat, a nevesebb magyar fesztiválokon is csak ilyennel lehet fizetni (a Sziget Fesztiválon a leleményes szigetlakók már a csalási módszerekre is rájöttek). A tesztek során talán ezt is megoldják.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.08.22.13:32
Címkék: divat étterem hamburger McDonald’s

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr884725846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása