Küzdelem a rágóragacsok ellen

Különleges táblákat helyeztek el a 4-6-os villamos megállóiban. Az 50x50-es tábla november 6-áig az elhasznált rágógumik gyűjtőhelyéül szolgál, de a rágókkal még a véleményünket is kifejezhetjük.

20121029-ragokampany1.jpg

Emberek, mostantól ne a földre köpjétek a megunt rágót! A cselekedet nemcsak gusztustalan, de kellemetlen, ha a cipőnk talpára ragad; emellett nehéz és költséges is eltakarítani az utcáról, járdáról, peronokról. Ráadásul ott van mindenhol. Én nyúltam már bele a színházi szék karfája alatt is…

Világszerte az emberek évente körülbelül 560 000 tonna rágógumit rágnak el, amelynek többségét nemes egyszerűséggel csak kiköpik az utcán a földre. Több millió apró, fekete folt borítja Budapest utcáit is; van olyan része a városnak, ahol négyzetméterenként több tucat rágó is rohad a földön.

Ahelyett, hogy ezentúl kiköpnéd vagy elejtenéd a rágód valami nem ildomos helyen, most szavazhatsz vele a 4-6-os villamos összes megállójában. Kérdések: „Ki lesz szerinted az USA új elnöke? Obama vagy Romney?”, valamint „The Voice vs. X-Faktor: Melyik a jobb műsor szerinted?” Dönthetünk. A képek alatt lévő kék mezőkre tapasztott rágókkal bárki megoszthatja véleményét a világgal. Egy táblára, azaz a képek alatt található téglalapokba összesen közel 400 rágó fér el, így lehet, hogy valakinek már hely sem jut, de még akkor is jó megoldás a szemetes, amelyre a táblák leszerelése után érdemes rászokni.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.11.02.08:43
Címkék: közélet villamos rágó BKV

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr24878861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása